Om dit gebied te betreden, is het nodig om een fundamentele wijziging aan te brengen in de mentaliteit van de gewone mensen; anders zal de waarheid van de kosmos voor altijd een mythe blijven voor de mensheid, en de gewone mensen zullen zich altijd voort blijven kruipen binnen de begrenzing die hen opgelegd wordt door hun eigen onwetendheid.
Wat is uiteindelijk de Wet van Boeddha? Is het een religie? Een filosofie? Dit is slechts de opvatting van “de moderne geleerden van het Boeddhisme”. Zij bestuderen slechts de theorie. Zij beschouwen de Wet van Boeddha als een categorie van de filosofie, maken er een studie van, en doen onderzoek met een kritisch oog. Nochtans, is de Wet van Boeddha meer dan dat kleine deel dat opgenomen is in de Sutras, dat slechts handelt over de Wet van Boeddha op een elementair niveau. De Wet van Boeddha is een inzicht in al de mysteries van de kosmos, en omvat alles zonder iets uit te sluiten, van het deeltje, de molecule tot het universum, van het zelfs nog kleinere tot het grotere. De Wet van Boeddha is een openbaring van de eigenschappen van de kosmos “Zhen-Shan-Ren” (Waarheid-Mededogen-Verdraagzaamheid) die zich op verschillende niveaus op verschillende wijze manifesteren. Het is wat de Taoistische School bedoeld met “Tao” en de School van Boeddha met Wet.
Zo ontwikkeld als de hedendaagse menselijke wetenschap is, het is slechts een deeltje van de mysteries van de kosmos. Wanneer we bepaalde specifieke fenomenen betreffende de Wet van Boeddha vermelden, zal er altijd iemand zijn die zegt: “we bevinden ons nu in het tijdperk van de electronica! Waarom zouden we ons bezig houden met zulk verouderd bijgeloof wanneer de wetenschap zich zo ver ontwikkeld heeft dat ruimteschepen zelfs andere planeten hebben bereikt?” Wel, het doet er niet toe hoe geavanceerd een computer is, het is geen partij voor de menselijke hersenen, die tot op de dag van vandaag een ondoorgrondelijk raadsel blijven. Ongeacht hoe ver onze ruimteschepen kunnen vliegen, ze zijn niet in staat om buiten de fysieke wereld waarin wij mensen rondlopen te treden. De kennis van de hedendaagse mens of wat wij weten is slechts oppervlakkig, en te ver van een werkelijk inzicht in de waarheid van de kosmos. Sommige mensen durven zelfs de objectief bestaande verschijnselen niet het hoofd te bieden, te benaderen of toe te geven, omdat ze te conservatief zijn en hun traditionele mentaliteit niet willen veranderen. Niets, behalve de Wet van Boeddha kan ten gronde de geheimen van de kosmos, tijd en ruimte, en het menselijk lichaam onthullen. Het kan oprecht onderscheid maken tussen goed en kwaad, juist en fout, en het juiste inzicht ontwikkelen door alle dwalingen op te heffen.
De heersende ideologie van de huidige menselijke wetenschap kan zich slechts richten op de fysieke wereld voor zijn onderzoek en ontwikkeling. Het ontwikkelt zich zo, dat een subject niet onderzocht zal worden voor het erkend is. Wat de bestaande objectieve fenomenen betreft die onzichtbaar en ontastbaar zijn, maar die gereflecteerd worden in onze fysieke wereld in concrete vormen, is het zo dat mensen ze niet durven te benaderen en ze beschouwen als onbekende fenomenen. Deze bevooroordeelde mensen argumenteren koppig en zonder onderbouwing dat het om natuurlijke verschijnselen gaat. Degenen met bijbedoelingen plakken overal eenvoudigweg het predikaat bijgeloof op, tegen hun geweten in. Degenen die weinig moeite doen om de waarheid te zoeken, vermijden het met als excuus de nog niet voldoende ontwikkelde wetenschap. Als de mensen hun vastgeroeste mentaliteit kunnen wijzigen, en een nieuw begrip ontwikkelen van henzelf en de kosmos, zullen ze een sprong voorwaarts maken. De Wet van Boeddha kan de mensheid inzicht brengen in de onmeetbare en grenzeloze werelden die zich voor hen bevinden. Door de eeuwen heen, kan slechts de Wet van Boeddha een perfecte en heldere uiteenzetting geven over de mensheid, de verschillende ruimten van materieel bestaan, het leven en de hele kosmos.