1. Inleiding

Qigong onstond in het verre verleden en heeft een lange geschiedenis in China. Vandaar dat de Chinese bevolking het uitzonderlijke voordeel van de beoefening ervan heeft genoten. Als cultivatie van de Orthodoxe Wet, heeft de qigong van de twee belangrijkste cultivatie- of veredelingssystemen, de School van Buddha en de Taoïstische School, vele grote occulte cultivatietechnieken in de openbaarheid gebracht. De Taoïstische School heeft zijn uniek cultivatie methodes, evenals de School van Buddha die ook haar eigen manieren van beoefenen heeft. Falun Gong is de grote cultivatie Wet van een hoog niveau van qigong in de School van Buddha. Gedurende mijn lezing, zal ik eerst jullie lichamen zuiveren om jullie voor te bereiden op een hoog niveau van cultivatie of ontwikkeling. Daarna zal ik Falun en Qiji (energie mechanisme) in en rond jullie lichamen planten, alvorens jullie te leren hoe de oefeningen te doen. Tegelijkertijd zal ik mijn Wetlichamen hebben om jullie te beschermen. Nochttans zijn deze alleen ver van voldoende om het doel van verhoogde cultivatie energie te bereiken. Er wordt ook van jullie gevraagd om de Wet te begrijpen die jullie cultivatie van hoog niveau stuurt. Hierover zal ik het hebben in dit boek.

Ik spreek over qigong op een hoog niveau, dus ik zal het niet hebben over oefeningen van energiekanalen, acupunctuurpunten, doorgangen en zijwegen. Het is over de grote cultivatie Wet, de waarachtige cultivatie Wet die tot een hoog cultivatie niveau leidt dat ik les geef. In het begin kan het een beetje fabelachtig klinken. Maar een gedreven qigong beoefenaar zal nooit falen de geweldige verfijndheid ervan in te zien, als hij tracht om het aandachtig te bestuderen.


1.1 De oorsprong van qigong

Wat we nu qigong noemen, werd eigenlijk niet zo genoemd. Het kwam oorspronkelijk van de cultivatie weg die in afzondering beoefend werd door oud-Chinese beoefenaars of in de religieuze cultivatie. Je zult de term ‘qigong’ nooit vinden in de teksten van de Innerlijke Alchemie , Tao Tsang, of de Tripitaka. Qigong bestond reeds lang voor de religies ontstonden. Het heeft de periode doorstaan van de embryonale fase van de religies, in de ontwikkelingsfase van deze menselijke beschaving. Slechts na het verschijnen van de religies werd het tot op zekere hoogte gekleurd door deze religies. Qigong werd oorspronkelijk de Grote Cultivatie Weg van Boeddha Dharma of de Grote Cultivatie Weg van de Tao genoemd. En er waren nog andere namen zoals: de Negenvoudige Innerlijke Alchemie, de Weg van Arhat, en de Dhyana van Vajra. Nu noemen we het ‘qigong’ opdat het in overeenstemming zou zijn met het bewustzijn van de hedendaagse mensen, en om het gemakkelijker te kunnen verspreiden. Het is in feite de Chinese manier om het lichaam te cultiveren.

Qigong is geen uitvinding van deze cyclus van de mensheid. Zijn geschiedenis gaat terug tot het verre verleden. Wanneer is het dan ontstaan? Sommigen beweren dat het een geschiedenis heeft van 3000 jaar en populair werd gedurende de Tang Dynastie. Anderen zeggen dat het een geschiedenis heeft van 5000 jaar, en zo oud is als de Chinese cultuur. Weer anderen geloven dat het overeenkomstig de archeologische vondsten 7000 jaar oud zou moeten zijn. Ik beweer dat qigong niet gecreëerd werd door de moderne mens, maar uit de prehistorische cultuur komt. Mensen die over paranormale capaciteiten beschikken hebben ontdekt dat dit universum waarin we nu leven, een entiteit is die heropgebouwd werd na negen catastrofale explosies. De planeet waarop we leven heeft al vele malen een vernietiging doorgemaakt. Wanneer er een nieuwe planeet geboren werd, begon de mensheid zich opnieuw te vermenigvuldigen. We hebben nu een heleboel zaken ontdekt die verder strekken dan onze moderne beschaving. Volgens Darwins evolutietheorie ontwikkelde de mens zich uit de apen. De geschiedenis van de beschaving wordt op niet meer dan 10 000 jaar geschat. Archeologisch onderzoek echter toont aan dat de frescos die ontdekt werden in een grot in de Alpen 250 000 jaar oud zijn, en dit terwijl ze een opmerkelijke artistieke waarde hebben die door hedendaagse werken niet geëvenaard wordt. In het museum van de Nationale Universiteit van Peru bevind zich een grote rots waarop een menselijke figuur gegraveerd is die hemellichamen observeert door middel van een telescoop. Deze figuur is meer dan 30 000 jaar oud. Het is bekend dat Galileo de telescoop met 30 maal vergroting ontwikkelde in 1609, zo’n 300 jaar geleden nu. Hoe kon er dan 30 000 jaar geleden een telescoop zijn? Een ijzerstaaf in India bereikt een ijzerzuiverheid van meer dan 99%. Zulk een hoge zuiverheidsgraad ligt buiten het bereik van de moderne smelttechnologie. Wie was het die deze beschaving creëerde? Hoe kunnen menselijke wezens zulke zaken voortgebracht hebben, op een moment dat ze misschien zelf nog micro-organismen geweest zouden kunnen zijn? Dit soort ontdekkingen hebben de aandacht getrokken van wetenschappers uit alle landen ter wereld. Deze fenomenen worden “prehistorische culturen” genoemd, omdat nog geen enkele bevredigende verklaring gegeven werd.

Het wetenschappelijke niveau varieert van cyclus tot cyclus. Het wetenschappelijke niveau in sommige cycli was zeer hoog, zelfs hoger dan dat van de moderne mensheid. Maar deze beschavingen werden vernietigd. Vandaar dat ik zeg dat qigong een prehistorische cultuur is. Het werd niet uitgevonden of gecreëerd, maar ontdekt en geperfectioneerd door de moderne mens.

Qigong komt niet alleen in China voor. Het bestaat ook in andere landen. In sommige Westerse landen, zoals de Verenigde Staten en Engeland wordt het “magische kunst” genoemd in plaats van qigong. In Amerika is er een magiër/goochelaar, die eigenlijk een meester in paranormale krachten is. Hij gaf eens een voorstelling waarbij hij door de Chinese muur wandelde. Terwijl hij dat deed, bedekte hij zich met een wit laken, dat tegen de muur gehangen was.Waarom deed hij dat? Door dat te doen, zouden veel mensen denken en geloven dat het om een goocheltruc ging. Hij moest het op deze manier doen omdat hij wist dat er zoveel hoog ontwikkelde qigong meesters waren in China, en hij was bang dat ze zich er in zouden mengen. Daarom bedekte hij zich met een wit laken, alvorens in de muur te wandelen. Wanneer hij er uit kwam, strekte hij een hand uit om het laken naar voren te duwen, en wandelde er zo uit. Zoals een Chinees spreekwoord zegt: “een expert ziet de kunstgreep van een truc, terwijl een leek slechts de voorstelling bekijkt.” Bijgevolg geloofde het publiek dat het om een goocheltruc ging. De reden waarom Westerlingen deze paranormale capaciteiten “magie” noemen, is slechts dat dat zij ze niet gebruiken om hun lichamen te cultiveren maar om mirakels en voorstellingen te geven voor vermaak. Vandaar dat qigong, op een laag niveau, dient om de fysieke conditie te verbeteren en ziektes te genezen. Op een hoog niveau dient het om de Benti (Werkelijk Lichaam) te cultiveren of te ontwikkelen.