English

INIS SAIMER

Inis Saimer is een historisch eiland, gelegen in de monding van de Erne Rivier , bij het stadje Ballyshannon, County Donegal, in het Noordwesten van de Ierse Republiek.

 

Vakantiewoning:

Het enige huis op Inis Saimer heefd een indeling is als volgt: een zitkamer/keuken (ongeveer 5x7m) met een open haard, 3 slaapkamers (ongeveer 4x4 m), een badkamer met een apart bad, een douche, een wastafel en een toilet, een brede gang.
De zitkamer/keuken heeft een televisie, video en stereo in het zitkamergedeelte en een fornuis, magnetron, koelkast met diepvriesvak en een wasmachine in de keukenafdeling.

Hoewel Inis Saimer een totaal prive eiland is, ligt het niet meer dan ongeveer 70 meter van de wal aan de rand van het stadje Ballyshannon. Op 5 minuten lopen bevinden zich de winkels . Inis Saimer heeft een vredige en ontspannen eilandsfeer met uitzicht naar het westen op de wijde Erne riviermonding en de Atlantische Oceaan. De weerspiegeling van de zonsondergang verandert het langzaam stromende water in een rivier van vloeibaar goud. Naar het oosten ziet men de oude stenen Mall Quay kade en de Erne, die op Inis Saimer toestroomt.

 

Eilandsfeer:

Men kan genieten van de "eilandsfeer" op Inis Saimer: in vredige "privacy" kan men ontspannen en de stress van het drukke stadsleven laten wegvloeien. Het is een ideale retraite for schrijvers en muzici.

Het water dat het eiland omspoelt is beschut en dus ideaal voor watersport-enthousiasten. Direct van Inis Saimer's eigen drijvende aanlegsteiger kan men zowel zeilen, kanoen en in allerlei soorten boten varen als (vlieg)vissen op zeeforel. Vogel- en natuurliefhebbers horen 's morgens bij het wakker worden het geluid van reigers en meeuwen en zien aalscholvers en zeehonden rond het eiland naar vis duiken.

 

Aktiviteiten:

Vele vissoorten zwemmen in de Erne rivier rond Inis Saimer. De zeeforel van de monding van de Erne is beroemd en kan letterlijk buiten de deur gevangen worden door middel van diverse zeeforel technieken ( zie "seatrout techniques" in de hoofdpagina). Het eiland is een vissersparadijs en voor degenen, die niet vissen, een vredig toevluchtsoord. In feite kan men binnen 5 tot 10 km van Ballyshannon van alle soorten vissport genieten: zowel van de zoetwater- als van de zeevissport ( zie 'types of angling" in de hoofdpagina). Voor wie niet vist zijn er vele andere mogelijkheden zoals zeilen, paardrijden, golfen, bergbeklimmen, wandelen, binnen en buiten zwemmen, observeren van vogels en dieren in het wild.
Ballyshannon en de omgeving hebben vele "craftshops", visrestaurants en gezellige "pubs" voor een praatje met de "locals". Informatie over Ierse traditionele muziek is te verkrijgen bij het Toeristen Bureau of in de plaatselijk pubs.


Postal Address:
Rivercliff Enterprises Ltd.
Clonfane
Trim
County Meath
Ireland
 
Telephone:
+353-(0)46-9431106
+353-(0)87-2995400
 
Email:
inissaimerisland@eircom.net


English