Inhoud

Achter het nieuws
De actuele weblog van De SiteWijzer met links naar de achtergronden van het nieuws

Linksom
De actuele linkrubriek van De SiteWijzer met links naar mooie, lelijke, ontroerende of ergernis wekkende en in ieder geval altijd opmerkelijke websites.

Linkarchief
Het linkpakhuis van De Sitewijzer, waarin duizenden geannoteerde links die sinds 1997 in Linksom zijn gepubliceerd, zijn opgeslagen.

Dossiers
Gebundelde links bij belangrijke gebeurtenissen of grote evenementen

Colofon
Hier vind je alle info over de makers van De Sitewijzer, hoe je met hen in contact kunt komen en meer van dit soort nuttige zaken.

Disclaimer
Een aantal juridische zaken wordt hier uit de doeken gedaan.

Home
Klik op de titel en zo kom je weer helemaal aan het begin uit.

Bibliotheken in Brabant

En verder: de Groene Snelweg, Fietsen, Zadenruilbank, Vegetarische Plekje & Bas BV

Geplaatst op vrijdag 14 maart 1997 | door: Huib Zegers

Zoals iedere dinsdag zal morgen de bibliobus tussen 13.30 en 14.00 uur halteren in Babyloniënbroek. Dit is één van de vele wetenswaardigheden die je kunt ontlenen aan de site van de openbare bibliotheken in Noord-Brabant. Deze site is in eerste instantie bedoeld voor de meer dan 36 procent van alle Brabanders die is lid van één of meer bibliotheken. De overige Neder- en medelanders kunnen echter ook profiteren van een aantal nuttige links op deze pagina's.

De Groene Snelweg is een site (in opbouw) voor agrarisch Nederland. De inhoud bestaat voornamelijk uit nuttige links , met een korte beschrijving, naar agro- en aanverwante sites. Probleem: (letterlijk) groene links zijn heel slecht te lezen.

'Met de vouwfiets in de hand kom je door het ganse land', lijkt het motto te zijn van de foto op de homepage van de Fietsersbond ENFB. Op deze webpagina's tref je de uitgangspunten, doelstellingen en opvattingen alsmede de interne info van de actieve pedaleurs aan. Uiteraard ontbreken de links niet, bijvoorbeeld naar het fietspad naast de digitale snelweg. Oef.

De lente is weer in het land. Veel mensen krijgen dan de onweerstaanbare nijging om te gaan wroeten in de grond teneinde daar wat bollen, knollen of zaad achter te laten. Voor dat laatste pootgoed kun je terecht bij de Zadenruilbank.

Het is vlees noch vis als Marjon Kok kookt. Samen met Bart Severein is zij verantwoordelijk voor Het Vegetarische Plekje. Deze site staat eivol (mag dat wel ?) informatie over het vegetarisme, recepten en adressen van vegetarische restaurants.

Het jaarverslag van Bas BV staat op het World Wide Web. Nou en, zult u zeggen? Dan bent u geen docent van groep 7 van de opleiding Personeel en Arbeid van de Hogeschool van Amsterdam. Want u zit op dat werkstuk van groep 7 te wachten en de leerlingen weigeren dat op ouderwets papier in te leveren. Met hun 'digi-ludieke' actie wil groep 7 bereiken dat de directie van de Hogeschool computers en software aanschaft zodat studenten het Internet op kunnen.

vorige Linksom | Overzicht: maart 1997 | volgende Linksom


This document was created by Huib Zegers ©1997-2004