Inhoud

Achter het nieuws
De actuele weblog van De SiteWijzer met links naar de achtergronden van het nieuws

Linksom
De actuele linkrubriek van De SiteWijzer met links naar mooie, lelijke, ontroerende, ergernis wekkende in ieder geval altijd opmerkelijke websites.

Linkarchief
Het linkpakhuis van De Sitewijzer, waarin duizenden geannoteerde links die sinds 1997 in Linksom zijn gepubliceerd, zijn opgeslagen.

Dossiers
Gebundelde links bij belangrijke gebeurtenissen of grote evenementen

Colofon
Hier vind je alle info over de makers van De Sitewijzer, hoe je met hen in contact kunt komen en meer van dit soort nuttige zaken.

Disclaimer
Een aantal juridische zaken wordt hier uit de doeken gedaan.

Home
Klik op de titel en zo kom je weer helemaal aan het begin uit.

Het Linksom Archief is altijd geopend

Sinds 4 maart 1997 heb ik het leeuwendeel van de actuele linkrubriek Linksom gemaakt. Tot en met 13 september 2004 verscheen deze rubriek op Nederlands grootste ICT website WebWereld. Sedertdien is Linksom een integraal onderdeel van De Sitewijzer.

Geplaatst op maandag 13 september 2004 | door: Huib Zegers

De onvolprezen Gerrit Komrij nam in zijn bundel tv-kritieken Horen, Zien en Zwijgen een zogeheten 'Vergeetregister' op. De Achterhoekse literator was er namelijk heilig van overtuigd dat zijn boekje na een kwart eeuw nog literaire waarde zou hebben, terwijl de beschreven personen allang vergeten zouden zijn.

Hoewel we niet willen suggereren dat de teksten in de rubriek Linksom en zijn voorgangers literaire eeuwigheidswaarde hebben, is een vergelijking van het Linksom Archief en Komrij's Vergeetregister mogelijk. Evenals de televisie is het internet een vluchtig medium. Toch is het leuk om af en toe eens te kijken wat een paar jaar geleden -een eeuwigheid op het wereldwijde web- de opvallende sites waren.

Uiteraard zijn in de loop der tijd veel sites verdwenen of hebben ze een ander adres gekregen. Maar met behulp van de Wayback Machine van het Internet Archive kun je nog veel verloren gewaande sites terugvinden. Hoe dat precies in zijn werk gaat kun je hier zien.

Helaas zijn niet alle afleveringen van Linksom op een centrale plaats opgeslagen. Om het Linksom Archief compleet te krijgen moeten we de oude afleveringen van deze rubriek verzamelen van verschillende harddisks en diskettes en de verschillende bestandsformaten converteren. Dat neemt enige tijd in beslag en daarom zal het archief in stukjes en beetjes online worden gezet.

Kom binnen!
Als je je hebt gewapend met deze informatie nodigen we je uit de muis ter hand te nemen en de poorten van het Linksom Archief openen zich voor je!


This document was created by Huib Zegers 2001-2004