Inhoud

Achter het nieuws
De actuele weblog van De SiteWijzer met links naar de achtergronden van het nieuws

Linksom
De actuele linkrubriek van De SiteWijzer met links naar mooie, lelijke, ontroerende, ergernis wekkende in ieder geval altijd opmerkelijke websites.

Linkarchief
Het linkpakhuis van De Sitewijzer, waarin duizenden geannoteerde links die sinds 1997 zijn gepubliceerd, zijn opgeslagen.

Dossiers
Gebundelde links bij belangrijke gebeurtenissen of grote evenementen

Colofon
Hier vind je alle info over de makers van De Sitewijzer, hoe je met hen in contact kunt komen en meer van dit soort nuttige zaken.

Disclaimer
Een aantal juridische zaken wordt hier uit de doeken gedaan.

Home
Klik op de titel en zo kom je weer helemaal aan het begin uit.

Hoe je het onzichtbare kunt zien

Tips en trucs om een kijkje in het verleden van het wereldwijde web te nemen.

Geplaatst op zaterdag 4 september 2004 | door: Huib Zegers

Oude links
Hoe ouder de links op deze website zijn, des te groter is de kans dat ze niet meer werken. Met behulp van het Internet Archive kun je proberen om terug in de tijd te gaan. Kopieer de niet werkende link -gebruikers van Microsoft's Internet Explorer kunnen het beste rechtsklikken op de link en vervolgens kiezen voor de optie 'copy shortcut' ('kopieer snelkoppeling') uit het contextmenu- en plak deze via [Ctrl]+[V] vervolgens in het zoekvenster van de Wayback Machine. Ook als je wil kijken hoe een hedendaagse website er vroeger uitzag is dit een handige methode.

Oude browsers
Als je wilt zien hoe de huidige websites er in de browsers uit de 'oertijd' van het internet uit zouden hebben gezien, kun je een beroep doen op de emulator -zeg maar een nabootser- van Dejavu.org.


This document was created by Huib Zegers 2001-2004