Inhoud

Achter het nieuws
De actuele weblog van De SiteWijzer met links naar de achtergronden van het nieuws

Linksom
De actuele linkrubriek van De SiteWijzer met links naar mooie, lelijke, ontroerende of ergernis wekkende en in ieder geval altijd opmerkelijke websites.

Linkarchief
Het linkpakhuis van De Sitewijzer, waarin duizenden geannoteerde links die sinds 1997 in Linksom zijn gepubliceerd, zijn opgeslagen.

Dossiers
Gebundelde links bij belangrijke gebeurtenissen of grote evenementen

Colofon
Hier vind je alle info over de makers van De Sitewijzer, hoe je met hen in contact kunt komen en meer van dit soort nuttige zaken.

Disclaimer
Een aantal juridische zaken wordt hier uit de doeken gedaan.

Home
Klik op de titel en zo kom je weer helemaal aan het begin uit.

Digi-Cops in Brabant

En verder: Rookvrij, Roda JC, VU-orkest & Abortus

Geplaatst op woensdag 12 maart 1997 | door: Huib Zegers

Wie met een krachtige machine over de elektronische snelweg raast en houdt van technische hoogstandjes moet eens een bezoekje brengen aan de nieuwe site van de politie Midden- en West-Brabant. De Brabantse Digi-Cops bevolken hun virtuele politiebureau zeven dagen in de week. Websurfers kunnen overal rondsnuffelen en krijgen informatie als de nieuwste persberichten, lijsten met gevonden voorwerpen en de smoes van de week. Voor kinderen zijn er spelletjes in de kids corner. Ondanks dat deze site nog nieuw is prijken er al een aantal prijzen op de homepage, zoals de Golden Tin Award, de Cops Online Award en de Top Cop Award. Gestolen misschien?

Ben je toch met een trage machine bij de Brabantse politie op bezoek gegaan ? Trillen je handen en wil je grijpen naar de zoveelste sigaret ? Ga dan eens naar Stoppen met roken, een niet belerende en informatieve site. Succes!

Als er een voetbalsitescompetitie zou bestaan, speelde Roda JC in de Champions League. Op deze mooie officiële site kan de fan van de ploeg uit de Limburgse mijnstreek alles, maar dan ook alles te weten komen over de geel-zwarten, die gisteren in en tegen Zwolle met 5-0 wonnen en zich aldus plaatsten voor de halve finale van de Nederlandse beker. Het is wel vreemd dat de eerste prijs voor de voorspellingswedstrijd nog niet bekend is. Dat moet dus OPnieuw en niet OVERnieuw, dames en heren van Roda JC!

Het VU-orkest (studentenorkest van de Vrije Universiteit) werd ooit door het NRC omschreven als "het beste amateur-symfonieorkest van Nederland." Op de site van het orkest, dat meer dan honderd leden telt, vind je een concertagenda, interne nieuwtjes, een ledenlijst, links en anekdotes.

Op de site van het Nederlands Genootschap van Abortusartsen (NGvA) worden zeventien vragen uit de abortuspraktijk beantwoord. Mensen die worstelen met dringende vragen rond dit onderwerp kunnen het genootschap ook e-mailen, en krijgen zo mogelijk dezelfde dag antwoord. Op de NGvA-pagina's is verder ook informatie vóór abortusartsen te vinden.

vorige Linksom | Overzicht: maart 1997 | volgende Linksom


This document was created by Huib Zegers ©1997-2004