Inhoud

Achter het nieuws
De actuele weblog van De SiteWijzer met links naar de achtergronden van het nieuws

Linksom
De actuele linkrubriek van De SiteWijzer met links naar mooie, lelijke, ontroerende of ergernis wekkende en in ieder geval altijd opmerkelijke websites.

Linkarchief
Het linkpakhuis van De Sitewijzer, waarin duizenden geannoteerde links die sinds 1997 in Linksom zijn gepubliceerd, zijn opgeslagen.

Dossiers
Gebundelde links bij belangrijke gebeurtenissen of grote evenementen

Colofon
Hier vind je alle info over de makers van De Sitewijzer, hoe je met hen in contact kunt komen en meer van dit soort nuttige zaken.

Disclaimer
Een aantal juridische zaken wordt hier uit de doeken gedaan.

Home
Klik op de titel en zo kom je weer helemaal aan het begin uit.

De SiteWijzer: een Boekenweek-special

Met: Boekenbal, SchrijversNet, Marcel Möring, BoekNet & Gouden Uilen

Geplaatst op dinsdag 11 maart 1997 | door: Huib Zegers

Vanavond is het 'the night before the week after'. Voor de analfabeten onder u: morgen begint de boekenweek, en voor de literaire voyeurs onder u: het Boekenbal is live te bekijken vanaf 20.00 uur! De Webcam op het Boekenbal is een stuntje van de firma Bruna, die via het Internet ook de schrijvers Harry Mulisch en Ronald Giphart live laten signeren. Hoe dat in z'n werk gaat kun je lezen op de pagina BOEKENWEEK 1997 van genoemde firma.
http://www.bruna.nl/boekenweek/index.html

Een prachtige literaire site is SchrijversNet. Deze mooie verzameling pagina's die uitstekend worden geactualiseerd, bevat werkelijk alles wat de literatuurliefhebber van node kan hebben. In het nummer van maart vind je uiteraard veel boekenweeknieuws.
http://www.corpus.nl/schrijversnet/

Interessant is de homepage van Marcel Möring (1957), die vooral bekendheid verwierf omdat hij voor zijn tweede roman, Het grote verlangen uit 1992, de AKO-prijs kreeg. Op zijn thuispagina publiceert Möring een hoofdstuk uit zijn recente roman Babylon.
http://www.xs4all.nl/~mmoring/

Boeknet heet de site waarop je kunt zoeken naar ongeveer 110.000 Nederlandstalige boektitels. Heb je het boek van je gading gevonden, dan kun je dat per e-mail bestellen en ophalen bij een van de circa 140 aangesloten boekhandels. Ook verzending per postorder is mogelijk. Boeknet biedt voorts recensies, hitlijsten, adreslijsten van boekhandels en uitgevers en een ruilbeurs.
http://www.hetbelang.be

Midden in de Nederlandse boekenweek (zaterdag) worden in Vlaanderen de Gouden Uilen uitgereikt. De Gouden Uil is een jaarlijkse prijs voor oorspronkelijk Nederlandstalige boeken. De prijs bestaat uit drie categorieën: fictie, non-fictie en kinder- en jeugdboeken. Elk bekroond werk wordt gehonoreerd met 750.000 Belgische franken, ofwel een slordige 40.000 gulden. De prijs is een initiatief van Humo, de BRTN en de Standaard Boekhandel.
http://www.humo.be
http://www.brtn.be/index.html
http://www.reference.be/standaard/


NB - De teksten in het Linksom Archief zijn tot 13 augustus 2004 gepubliceerd op WebWereld en/of in de WebWereld Nieuwsbrief. In sommige gevallen zijn de koppen en/of intro's aan deze herpublicaties toegevoegd. Deze aflevering was oorspronkelijk getiteld 'De SiteWijzer'.

!! - Kun je een bepaalde link niet meer terugvinden? Klik dan hier voor meer info.

vorige Linksom | Overzicht: maart 1997 | volgende Linksom


This document was created by Huib Zegers ©1997-2004