Inhoud

Achter het nieuws
De actuele weblog van De SiteWijzer met links naar de achtergronden van het nieuws

Linksom
De actuele linkrubriek van De SiteWijzer met links naar mooie, lelijke, ontroerende of ergernis wekkende en in ieder geval altijd opmerkelijke websites.

Linkarchief
Het linkpakhuis van De Sitewijzer, waarin duizenden geannoteerde links die sinds 1997 in Linksom zijn gepubliceerd, zijn opgeslagen.

Dossiers
Gebundelde links bij belangrijke gebeurtenissen of grote evenementen

Colofon
Hier vind je alle info over de makers van De Sitewijzer, hoe je met hen in contact kunt komen en meer van dit soort nuttige zaken.

Disclaimer
Een aantal juridische zaken wordt hier uit de doeken gedaan.

Home
Klik op de titel en zo kom je weer helemaal aan het begin uit.

In Groningen staat het Hoofdstation deze maand centraal

Koningin Beatrix is morgen voor het eerst live op het internet te bewonderen als zij de stationshal in de Martinistad heropent

Geplaatst op maandag 1 november 1999 | door: Huib Zegers

Morgen wordt de gerestaureerde stationshal van het Hoofdstation in Groningen door koningin Beatrix heropend. Voor even maar, want als de koninklijke trein is vertrokken gaat de hal weer op slot. Volgende week wordt ie echt in gebruik genomen. Spoorse royalty-watchers kunnen de ceremonie via het internet rechtstreeks volgen van 12.45 uur tot 14.15 uur.
http://www.de-opening.nl

Alle belangwekkende feiten over de restauratie van het Groninger Hoofdstation, zoals de Stadjers het bouwwerk noemen, vind je op de site van de Stichting Restauratiefonds NS Station Groningen Centraal.
http://www.signet-media.nl/station

Dolf Wiertzema heeft ruimte op zijn website gereserveerd voor de geschiedenis en de restauratie van het Hoofdstation in Groningen.
http://www.wiertzema.demon.nl/treinen/station/station.html

Vanaf dit najaar laat de Nederlandse Spoorwegen gedurende zes jaar de Groninger Museum Trein rijden. Deze trein is ingericht door Alessandro Mendini. Deze trein bestaat uit drie intercityrijtuigen waarvoor Mendini, de architect van het Groninger Museum, onder andere de kleur van het interieur heeft veranderd. In de trein is informatie verkrijgbaar over de activiteiten in het Groninger Museum, gelegen tegenover het Hoofdstation. Op de site van dit museum kan je ook een virtuele rondleiding maken door de tentoonstelling die werd ingericht door Frans Haks, de voormalige directeur.
http://www.groninger-museum.nl

Het Groninger Hoofdstation biedt onderdak aan twee spoorwegmaatschappijen: de Nederlandse Spoorwegen en Noordned.
http://www.ns.nl
http://www.noordned-ov.nl

NB - De teksten in het Linksom Archief zijn tot 13 augustus 2004 gepubliceerd op WebWereld en/of in de WebWereld Nieuwsbrief. In sommige gevallen zijn de koppen en/of intro's aan deze herpublicaties toegevoegd.

!! - Kun je een bepaalde link niet meer terugvinden? Klik dan hier voor meer info.

vorige Linksom | Overzicht: november 1999 | volgende Linksom


This document was created by Huib Zegers ©1999-2004