Inhoud

Achter het nieuws
De actuele weblog van De SiteWijzer met links naar de achtergronden van het nieuws

Linksom
De actuele linkrubriek van De SiteWijzer met links naar mooie, lelijke, ontroerende of ergernis wekkende en in ieder geval altijd opmerkelijke websites.

Linkarchief
Het linkpakhuis van De Sitewijzer, waarin duizenden geannoteerde links die sinds 1997 in Linksom zijn gepubliceerd, zijn opgeslagen.

Dossiers
Gebundelde links bij belangrijke gebeurtenissen of grote evenementen

Colofon
Hier vind je alle info over de makers van De Sitewijzer, hoe je met hen in contact kunt komen en meer van dit soort nuttige zaken.

Disclaimer
Een aantal juridische zaken wordt hier uit de doeken gedaan.

Home
Klik op de titel en zo kom je weer helemaal aan het begin uit.

Kunst om de hoek in Houten

Surf mee van een warm atelier tot Neuroscience for Cyber Kids

Geplaatst op woensdag 24 november 1999 | door: Huib Zegers

Het getal in de naam Atelier 1280 slaat op temperatuur (Celsius) waarop het meeste werk -steengoed en porselein- wordt gebakken. De werkwijze van het atelier is dat er handmatig en op kleinschalige wijze kunst en gebruiksvoorwerpen worden gemaakt.
http://home.wxs.nl/~atelier1280

Als je vanuit het treinraam een blik op Houten werpt kan je je daar niets artistieks bij voorstellen. Toch is er Kunst om de Hoek te vinden. Je kan er zelfs naar toe fietsen.
http://www.artlab.nl/kodh

Toos van Holstein is een "painter from Middelburg". Zij stelt haar fleurige werk op een aantal plaatsen -waaronder het wereldwijde web- tentoon. Op haar site vind je verder onder andere een agenda en foto's van Toos in actie.
http://www.toosvanholstein.com

"Absurd Nederland is een organisatie die zich inzet voor de 'Verbazing', de 'Verwaaring' en onthutstheid in het algemeen. Absurd Nederland biedt (deeltijd) kunstenaars een database waarin ze kunnen zoeken naar instellingen en personen die hen op enige wijze van dienst kunnen zijn." Hopelijk begrijpen degenen voor wie deze organisatie bedoeld is de tekst.
http://www.absurd.nl

Voor Cyber Kids:
Op de Engelstalige site Neuroscience for Kids kan je alles te weten komen over de werking van onze hersenen en zenuwstelsel.
http://faculty.washington.edu/chudler/neurok.html

NB - De teksten in het Linksom Archief zijn tot 13 augustus 2004 gepubliceerd op WebWereld en/of in de WebWereld Nieuwsbrief. In sommige gevallen zijn de koppen en/of intro's aan deze herpublicaties toegevoegd.

!! - Kun je een bepaalde link niet meer terugvinden? Klik dan hier voor meer info.

vorige Linksom | Overzicht: november 1999 | volgende Linksom


This document was created by Huib Zegers ©1999-2004