Inhoud

Achter het nieuws
De actuele weblog van De SiteWijzer met links naar de achtergronden van het nieuws

Linksom
De actuele linkrubriek van De SiteWijzer met links naar mooie, lelijke, ontroerende, ergernis wekkende in ieder geval altijd opmerkelijke websites.

Linkarchief
Het linkpakhuis van De Sitewijzer, waarin duizenden geannoteerde links die sinds 1997 in Linksom zijn gepubliceerd, zijn opgeslagen.

Dossiers
Gebundelde links bij belangrijke gebeurtenissen of grote evenementen

Colofon
Hier vind je alle info over de makers van De Sitewijzer, hoe je met hen in contact kunt komen en meer van dit soort nuttige zaken.

Disclaimer
Een aantal juridische zaken wordt hier uit de doeken gedaan.

Home
Klik op de titel en zo kom je weer helemaal aan het begin uit.

Professionele beleggers staan opnieuw voor aap

En verder: de naakte feiten over John Lennon en vliegeren 403 jaar na De Slag

Geplaatst op vrijdag 3 januari 2003 | door: Huib Zegers

BeursGorilla wint
En weer heeft Jacko toegeslagen. De BeursGorilla scharrelde in 2002 zo handig met aandelen dat ie ruim vijftien procent beter presteerde dan de AEX. De dik betaalde 'experts' van de banken en financiële instellingen kunnen dit succes niet met een schouderophalen –'geluk gehad'– negeren, want het is al het derde jaar in successie dat Jacko dit kunststukje uithaalt. Primaten met een emailadres kunnen de financiële fratsen van de BeursGorilla na-apen door zich te abonneren op de dagelijkse nieuwsbrief die namens Jacko wordt verzonden. Motto: "BeursGorilla omdat geld best leuk kan zijn".
=> http://www.beursgorilla.nl

John Lennon
Er is de afgelopen 34 jaar fors wat veranderd in de wereld. In de eerste dagen van 1969 werden zo'n dertigduizend exemplaren van de LP 'Two Virgins' van John Lennon en Yoko Ono geconfisceerd op Newark Airport in New Jersey omdat er een naaktfoto van het echtpaar op de hoes (zo noemden we een 'cover' toen nog) was afgedrukt. Ook de zedenpolitie van Chicago kwam in 't geweer tegen de 'pornografische' platenhoes en sloot een platenwinkel waar het ding in de etalage lag. Meer informatie over de ex-Beatle, zoals een biografie, discografie, foto's, FAQ, songteksten, gedichten en midi's, om maar eens wat te noemen, vind je op The Legend of John Lennon.
=> http://www.legend-johnlennon.com

Vliegeren in Nieuwpoort
Weet je nog waar 403 jaar geleden een belangrijke slag werd geleverd? Juist bij Nieuwpoort. (Wie het daar tegen wie opnam zijn we even vergeten.) Je kunt er dit weekeinde terecht om nog even lekker uit te waaien voordat het Kerstseizoen echt is afgelopen. En passant kun je er genieten van een groots internationaal Vliegerfestival.
=> http://www.nieuwpoort.be

Taalspelletjes
Een paar taalliefhebbers heeft zich tot taak gesteld om elke dag een opmerkelijk woord te bespreken dat ze uit de krant plukten. Gewoon omdat het een grappig woord is. Of bijzonder moeilijk. Of iets dergelijks. Op de KriQ website kun je zien wat ze hebben te melden. "KriQ krikt je IQ op", zo zeggen ze. Je kan je ook op hun nieuwsbrief abonneren.
=>http://www.kriq.nl

Voor Cyber Kids: Winterwerkjes
De kerstvakantie mag dan bijna voorbij zijn, dat wil nog niet zeggen dat je dan geen leuke knutselwerkjes meer kunt doen. Maak eens een pindamatje bijvoorbeeld of ga aan de slag met boerenkool. En zo zijn er nog veel meer leuke Winterwerkjes.
=> http://home.zonnet.nl/kitty_nl/winter.html

!! - Kun je een bepaalde link niet meer terugvinden? Klik dan hier voor meer info.


vorige Linksom | Overzicht: januari 2003 | volgende Linksom


This document was created by Huib Zegers ©2001-2004