Inhoud

Achter het nieuws
De actuele weblog van De SiteWijzer met links naar de achtergronden van het nieuws

Linksom
De actuele linkrubriek van De SiteWijzer met links naar mooie, lelijke, ontroerende of ergernis wekkende en in ieder geval altijd opmerkelijke websites.

Linkarchief
Het linkpakhuis van De Sitewijzer, waarin duizenden geannoteerde links die sinds 1997 in Linksom zijn gepubliceerd, zijn opgeslagen.

Dossiers
Gebundelde links bij belangrijke gebeurtenissen of grote evenementen

Colofon
Hier vind je alle info over de makers van De Sitewijzer, hoe je met hen in contact kunt komen en meer van dit soort nuttige zaken.

Disclaimer
Een aantal juridische zaken wordt hier uit de doeken gedaan.

Home
Klik op de titel en zo kom je weer helemaal aan het begin uit.

Drenthe is 'the Best of Show'

En verder: Zeeland, klimmers, muziek, prijsvragen & politie

Geplaatst op donderdag 6 maart 1997 | door: Huib Zegers

Naast hunebedden, de radiotelescoop op de grote stille heide en Bartje is Drenthe een nieuw fenomeen rijker: de winnaar van de eerste WebPage Contest van softwarefabrikant Corel. De Internet-pagina's van Radio en TV Drenthe werden uitgeroepen tot Best of Show. Aan de wedstrijd namen meer dan tienduizend bedrijven, instellingen en particulieren uit de hele wereld deel. Deelnemers voor de tweede editie van deze wedstrijd kunnen tot en met 20 december van dit jaar terecht op: The Second Annual International Corel Users Webpage Contest.
http://dtphelp.com/contest/enter/index.html

Heel anders dan de Drentse heide, maar zeker niet minder mooi is Zeeland. Op een sobere site - Ons bent zunig (met applets en dergelijke) - doet Het Zeeuwse Landschap mededelingen over de terreinen die deze stichting beheert. Ook kun je hier lezen hoe je donateur kunt worden, en is er een excursiekalender.
http://www.worldaccess.nl/~schoor/hzlindex.htm

Een vlakker land dan Zeeland is nauwelijks mogelijk. En het hoogste punt van ons landje, de Vaalserberg, wordt door buitenlanders meewarig bestempeld als een molshoop. Desondanks wordt er in Nederland stevig geklauterd. Daarnaast zijn veel 'plattelanders' actief in de bergen en op de rotsen in het buitenland. Alle informatie voor klimmers is bijeengebracht op de vernieuwde Dutch Climbing Homepage.
http://www.climbing.nl

Sta je na het klimmen weer met twee benen op de grond en wil je op een andere manier de voetjes van de vloer, zoek dan op de Dutch Music Pages een band. Om de goede band bij de juiste stemming, club of feestavond te zoeken zijn de muziekgroepen die in de aanbieding zijn in diverse categorieën ondergebracht.
http://baserv.uci.kun.nl/~pav/

Jongeren die online aan prijsvragen willen meedoen kunnen terecht op de Knotsgekke prijsvragen pagina van Kindertainment. Op deze pagina, die regelmatig wordt ververst, vind je meer dan honderd mogelijkheden.
http://www.kindertainment.com/knotsgek/

En dan nog dit: de politie houdt ook het verkeer op de digitale snelweg in de gaten. De Gelderlander bericht vandaag dat de ijshockeywedstrijd tussen Den Bosch en Den Haag niet doorgaat, omdat supporters van de voetbalverenigingen FC Den Haag en FC Den Bosch de gelegenheid te baat wilden nemen om elkaar flink af te rossen. De politie kwam deze 'afspraak' op het spoor via het Internet. Overigens kun je dit bericht NIET lezen in de Gelderlander online.
http://www.gelderlander.nl


NB - De teksten in het Linksom Archief zijn tot 13 augustus 2004 gepubliceerd op WebWereld en/of in de WebWereld Nieuwsbrief. In sommige gevallen zijn de koppen en/of intro's aan deze herpublicaties toegevoegd. Deze aflevering had oorspronkelijk geen rubrieksnaam.

!! - Kun je een bepaalde link niet meer terugvinden? Klik dan hier voor meer info.

vorige Linksom | Overzicht: maart 1997 | volgende Linksom


This document was created by Huib Zegers ©1997-2004