Inhoud

Achter het nieuws
De actuele weblog van De SiteWijzer met links naar de achtergronden van het nieuws

Linksom
De actuele linkrubriek van De SiteWijzer met links naar mooie, lelijke, ontroerende of ergernis wekkende en in ieder geval altijd opmerkelijke websites.

Linkarchief
Het linkpakhuis van De Sitewijzer, waarin duizenden geannoteerde links die sinds 1997 in Linksom zijn gepubliceerd, zijn opgeslagen.

Dossiers
Gebundelde links bij belangrijke gebeurtenissen of grote evenementen

Colofon
Hier vind je alle info over de makers van De Sitewijzer, hoe je met hen in contact kunt komen en meer van dit soort nuttige zaken.

Disclaimer
Een aantal juridische zaken wordt hier uit de doeken gedaan.

Home
Klik op de titel en zo kom je weer helemaal aan het begin uit.

Een wedstrijd in improvisatietheater

En verder: ijshockey, schaatsen, watersport & Fryslân

Geplaatst op vrijdag 7 maart 1997 | door: Huib Zegers

`Theatersport' is een koppeling tussen improvisatietheater en een wedstrijd tussen twee of meer teams. Op het speelvlak worden door de teams scènes geïmproviseerd, en het publiek of een jury (een team van `rechters') bepaalt de winnaar. Theatersporters zijn kennelijk creatieve mensen die voor hun vereniging vaak mooie Internet-pagina's maken. Zomaar een greep uit nieuwe of recent ververste sites van de verenigingen: Rataplan, Boomerang en De getemde feeks, met veel info, foto's en links.
http://stuwww.kub.nl:2080/cultuur/rataplan/
http://home.pi.net/~patz/boom.html
http://home.pi.net/~tjr/feeks/index.htm

De ijsbaan is het toneel van een andere sport: ijshockey. Hoewel Nijmegen in de play-offs van de competitie een voorsprong heeft genomen staan de pagina's van de site van de Tilburg Trappers vol van deze tweestrijd. De Tilburgers schrijven in hun lichtkrant: "May the best team win...". Daar zijn de Nijmegenaren het van harte mee eens!
http://home.pi.net/~vermelis/trappers/home.htm

Nog meer ijs: vandaag beginnen de schaatsers aan de wereldkampioenschappen per afstand in Warschau. Kijk even naar alle Nederlandse en wereldrecords. Alle overige officiële schaatsinformatie vind je op de pagina's van de KNSB.
http://www.knsb.nl/records.htm
http://www.knsb.nl

Als het ijs is gesmolten wordt het water het domein van de watersporter. Nora Schram verzamelde op haar homepage de Watersport Wijzer allerhande links die voor de watersporter van belang kunnen zijn.
http://home.pi.net/~mschram/index.htm

Een nieuwe `Ynternet-publikaasje' is de site van het Frysk Letterkundich Museum en Dokumintaasjesintrum. Onder het motto: "om it skreaune en it skriuwen (om het geschrevene en het schrijven)" kun je in vier talen (Nederlands, Duits, Engels en eh ...) informatie krijgen over de Friese literatuur en cultuur.
http://home.pi.net/~flmd/


NB - De teksten in het Linksom Archief zijn tot 13 augustus 2004 gepubliceerd op WebWereld en/of in de WebWereld Nieuwsbrief. In sommige gevallen zijn de koppen en/of intro's aan deze herpublicaties toegevoegd. Deze aflevering was oorspronkelijk getiteld 'De SiteWijzer'.

!! - Kun je een bepaalde link niet meer terugvinden? Klik dan hier voor meer info.

vorige Linksom | Overzicht: maart 1997 | volgende Linksom


This document was created by Huib Zegers ©1997-2004