Inhoud

Achter het nieuws
De actuele weblog van De SiteWijzer met links naar de achtergronden van het nieuws

Linksom
De actuele linkrubriek van De SiteWijzer met links naar mooie, lelijke, ontroerende, ergernis wekkende in ieder geval altijd opmerkelijke websites.

Linkarchief
Het linkpakhuis van De Sitewijzer, waarin duizenden geannoteerde links die sinds 1997 in Linksom zijn gepubliceerd, zijn opgeslagen.

Dossiers
Gebundelde links bij belangrijke gebeurtenissen of grote evenementen

Colofon
Hier vind je alle info over de makers van De Sitewijzer, hoe je met hen in contact kunt komen en meer van dit soort nuttige zaken.

Disclaimer
Een aantal juridische zaken wordt hier uit de doeken gedaan.

Home
Klik op de titel en zo kom je weer helemaal aan het begin uit.

Een checklist voor beeldschermwerkers

Van checklist tot vrouwenlinks

Geplaatst op donderdag 27 maart 1997 | door: Huib Zegers

Wie regelmatig met een computer werkt loopt een gerede kans hieraan kwalen en pijntjes over te houden. De mens is nu eenmaal niet gebouwd op beeldschermwerk. "Als we de evolutie met het oog op dit soort werkzaamheden nog een keer over zouden mogen doen, zou je uitkomen op een kruising tussen een kolibrie en een walrus. Een deel van het lichaam moet heel snel kunnen bewegen in schijnbare stilstand, de rest moet urenlange onbeweeglijkheid kunnen verdragen", aldus bedrijfsarts Joost van der Gulden in de ARBO-krant van de Katholieke Universiteit Nijmegen (KUN). Een checklist voor beeldschermwerkers kan ook niet-medewerkers van de KUN inzicht verschaffen in hun werksituatie.

Snel als een kolibrie wippen we van de walrus naar ijsberen. Deze zeer agressieve vraatzuchtige vleeseters hebben toch een hoog aaibaarheidsgehalte. In Diergaarde Blijdorp te Rotterdam zijn onlangs twee ijsbeertjes geboren. Via het Internet kun je Taco en Winner veilig live bekijken. "Lief hè ? Nee, die grote gelige vlek is moeder-ijsbeer!"

Hij is niet zo 'flitsend' als de site van de digicops uit Midden- en West-Brabant (zie de Sitewijzer van 12 maart jl), maar bevat voldoende relevante informatie: de homepage van de Politie Over-Betuwe.

De elektronische snelweg kan je zelfs leiden naar de middeleeuwen. De heersers uit die tijden hielden zich op in kastelen, waarover nu veel info op het Net staat.

Het is bekend: ongeveer de helft van de mensheid bestaat uit vrouwen. Van die vrouwen houdt een niet onaanzienlijk percentage (ook) van andere vrouwen. Voor hen is er Zij aan Zij. Zelfs mannen kunnen op deze pagina's een aantal interessante links aantreffen.

NB - De teksten in het Linksom Archief zijn tot 13 augustus 2004 gepubliceerd op WebWereld en/of in de WebWereld Nieuwsbrief. In sommige gevallen zijn de koppen en/of intro's aan deze herpublicaties toegevoegd. Deze aflevering heette oorspronkelijk De SiteWijzer.

!! - Kun je een bepaalde link niet meer terugvinden? Klik dan hier voor meer info.

vorige Linksom | Overzicht: maart 1997 | volgende Linksom


This document was created by Huib Zegers ©1997-2005