Inhoud

Achter het nieuws
De actuele weblog van De SiteWijzer met links naar de achtergronden van het nieuws

Linksom
De actuele linkrubriek van De SiteWijzer met links naar mooie, lelijke, ontroerende of ergernis wekkende en in ieder geval altijd opmerkelijke websites.

Linkarchief
Het linkpakhuis van De Sitewijzer, waarin duizenden geannoteerde links die sinds 1997 in Linksom zijn gepubliceerd, zijn opgeslagen.

Dossiers
Gebundelde links bij belangrijke gebeurtenissen of grote evenementen

Colofon
Hier vind je alle info over de makers van De Sitewijzer, hoe je met hen in contact kunt komen en meer van dit soort nuttige zaken.

Disclaimer
Een aantal juridische zaken wordt hier uit de doeken gedaan.

Home
Klik op de titel en zo kom je weer helemaal aan het begin uit.

Van @penstaartje tot apenkooi

Surf mee van de Kinderboekenweek 1999 tot het Kameleondorp Terherne

Geplaatst op dinsdag 5 oktober 1999 | door: Huib Zegers

- "Er zijn duizenden en duizenden kinderboeken te koop. 't Valt niet mee daar uit te kiezen. Gelukkig is er nu www.kinderboeken.nl, de site die je helpt door de bomen het bos weer te zien", zo zeggen de makers van die webpagina's bescheiden. Je moet wel over een Flash-plug-in beschikken te kunnen apenkooien door de site.
http://www.kinderboekenweek.nl

- Carry Slee is één van de populairste Nederlandse auteurs van kinderboeken op dit moment. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zij het Kinderboekenweekgeschenk 1999, met als titel Bikkels, heeft geschreven.
http://www.carryslee.nl

- Het Schrijversnet heeft voor de Kinderboekenweek een speciale pagina gemaakt.
http://www.schrijversnet.nl/kbw99/kinderboekenweek.htm

- "De Nationale Voorleesdag heeft tot doel een breed publiek te overtuigen dat voorlezen in meerdere opzichten leuk en leerzaam is. Voorlezen is een actieve en creatieve manier om verhalen met elkaar te delen. Het verrijkt de woordenschat en prikkelt de fantasie. Meer mensen komen in aanraking met boeken en daarmee met verschillende werelden en culturen."
http://www.lezen.nl/fusion/html/de_nationale_voorleesdag.html

- Vrijwel iedereen heeft wel eens een deel uit de Kameleon-reeks gelezen. Er zijn al meer dan dertien miljoen exemplaren van deze serie over de toonbank gegaan. In het Friese dorp Terherne heeft men handig op de Kameleon-liefde ingespeeld. Terwijl er in het overgrote deel van de watersportavonturen van Hielke en Sietse Klinkhamer (nog) geen windsufer in beeld is, kun je nu websurfen naar de mooi vormgegeven site van het Kameleondorp Terherne
http://www.drf.nl/org/kameleon/index.htm


NB - De teksten in het Linksom Archief zijn tot 13 augustus 2004 gepubliceerd op WebWereld en/of in de WebWereld Nieuwsbrief. In sommige gevallen zijn de koppen en/of intro's aan deze herpublicaties toegevoegd.

!! - Kun je een bepaalde link niet meer terugvinden? Klik dan hier voor meer info.

vorige Linksom | Overzicht: oktober 1999 | volgende Linksom


This document was created by Huib Zegers ©1999-2004