Inhoud

Achter het nieuws
De actuele weblog van De SiteWijzer met links naar de achtergronden van het nieuws

Linksom
De actuele linkrubriek van De SiteWijzer met links naar mooie, lelijke, ontroerende of ergernis wekkende en in ieder geval altijd opmerkelijke websites.

Linkarchief
Het linkpakhuis van De Sitewijzer, waarin duizenden geannoteerde links die sinds 1997 in Linksom zijn gepubliceerd, zijn opgeslagen.

Dossiers
Gebundelde links bij belangrijke gebeurtenissen of grote evenementen

Colofon
Hier vind je alle info over de makers van De Sitewijzer, hoe je met hen in contact kunt komen en meer van dit soort nuttige zaken.

Disclaimer
Een aantal juridische zaken wordt hier uit de doeken gedaan.

Home
Klik op de titel en zo kom je weer helemaal aan het begin uit.

Slurfen door Blijdorp op dierendag

Surf mee van de Dierenbescherming tot flora voor fauna

Geplaatst op maandag 4 oktober 1999 | door: Huib Zegers

- Op dierendag is het niet meer dan logisch dat we de Dierenbescherming in het zonnetje zetten.
http://www.dierenbescherming.nl

- Torero's snijden van de door hen gevelde stieren vaak een oor af om te bewaren als trofee. Het Comité Anti Stierenvechten wil Pepsico een oor aannaaien via een boycot van hun frisdranken omdat het bedrijf stierengevechten in Mexico sponsort. .
http://www.comite-anti-stierenvechten.nl

- Diergaarde Blijdorp in Rotterdam heeft een kakelverse site. Je kunt door de diergaarde op het web "slurfen" en er zijn "ZOOvenirs". Afgezien van dit soort PR-gebrabbel is het een erg leuke site boordevol informatie en dierengeluiden.
http://www.diergaardeblijdorp.nl

- Animal Zone, het schitterende BBC-programma over dieren, is gisteren begonnen aan een nieuw seizoen. De bijbehorende website biedt je niet alleen informatie over het programma, maar veel dierenvoorlichting en links.
http://www.bbc.co.uk/animalzone/index.shtml

- Over Cyber Tuinders:
Flora voor fauna. Onder dat motto worden mensen die tuinieren opgeroepen bepaalde inheemse planten in hun tuin te poten die zaden en vruchten opbrengen waarvan de lokale diersoorten kunnen smikkelen. In Groot-Brittannië is een speciale database per postcode opgezet. Een leuk idee dat in Nederland navolging verdient. Ga in ieder geval even de site bekijken.
http://fff.nhm.ac.uk/fff/default.htm

NB - De teksten in het Linksom Archief zijn tot 13 augustus 2004 gepubliceerd op WebWereld en/of in de WebWereld Nieuwsbrief. In sommige gevallen zijn de koppen en/of intro's aan deze herpublicaties toegevoegd.

!! - Kun je een bepaalde link niet meer terugvinden? Klik dan hier voor meer info.

vorige Linksom | Overzicht: oktober 1999 | volgende Linksom


This document was created by Huib Zegers ©1999-2004