Inhoud

Achter het nieuws
De actuele weblog van De SiteWijzer met links naar de achtergronden van het nieuws

Linksom
De actuele linkrubriek van De SiteWijzer met links naar mooie, lelijke, ontroerende, ergernis wekkende in ieder geval altijd opmerkelijke websites.

Linkarchief
Het linkpakhuis van De Sitewijzer, waarin duizenden geannoteerde links die sinds 1997 in Linksom zijn gepubliceerd, zijn opgeslagen.

Dossiers
Gebundelde links bij belangrijke gebeurtenissen of grote evenementen

Colofon
Hier vind je alle info over de makers van De Sitewijzer, hoe je met hen in contact kunt komen en meer van dit soort nuttige zaken.

Disclaimer
Een aantal juridische zaken wordt hier uit de doeken gedaan.

Home
Klik op de titel en zo kom je weer helemaal aan het begin uit.

Een muzikale brug naar de vrede

Surf mee van een CD voor de slachtoffers van een bomaanslag tot het geluid van het orkest.

Geplaatst op donderdag 27 januari 2000 | door: Huib Zegers

- Across The Bridge of Hope is een CD waaraan artiesten als Boyzone, Liam Neeson, U2, The Corrs, Enya, Van Morrison en Sinéad O'Connor belangeloos hun medewerking verleenden. De opbrengst gaat naar de slachtoffers van de bomaanslag die anderhalf jaar geleden het Noord-Ierse stadje Omagh teisterde.
http://www.omaghcd.com

- "Bagism is de ontmoetingsplaats voor fans van John Lennon en The Beatles, waar ze dingen kunnen leren, onderwijzen en plezier kunnen maken. Het is een interactieve site. Dat wil zeggen dat je een actieve deelnemer moet zijn in plaats van een passieve waarnemer. Het onderliggende concept van John and Yoko's "bagism"-ideaal is interactiviteit onder mensen zonder vooroordelen."
http://www.bagism.com

- Het Eurovisie Song Festival wordt dit jaar voor de 45ste keer gehouden. De Nederlandse voorronde, het Nationaal Songfestival wordt op 27 februari gepresenteerd door Paul de Leeuw in Ahoy in Rotterdam. Op de nieuwe officiële Eurovisie songfestival website wordt hieraan uiteraard veel aandacht besteed.
http://www.eurosong.nl

- Bespelers en liefhebbers van de cello hebben zich verenigd op het internet.
http://www.cello.org

- Voor Cyber Kids:
De cello is niet in het enige instrument in een orkest. Op de site Energy In The Air: Sounds From The Orchestra, één van de winnaars van de ThinkQuest Junior Contest 1999, leer je ze allemaal kennen. Daarnaast vind je op deze site een quiz en instrumenten die je zelf kunt maken.
http://tqjunior.thinkquest.org/5116

!! - Kun je een bepaalde link niet meer terugvinden? Klik dan hier voor meer info.


vorige Linksom | Overzicht: januari 2000 | volgende Linksom


This document was created by Huib Zegers ©2000-2004