Inhoud

Achter het nieuws
De actuele weblog van De SiteWijzer met links naar de achtergronden van het nieuws

Linksom
De actuele linkrubriek van De SiteWijzer met links naar mooie, lelijke, ontroerende, ergernis wekkende in ieder geval altijd opmerkelijke websites.

Linkarchief
Het linkpakhuis van De Sitewijzer, waarin duizenden geannoteerde links die sinds 1997 in Linksom zijn gepubliceerd, zijn opgeslagen.

Dossiers
Gebundelde links bij belangrijke gebeurtenissen of grote evenementen

Colofon
Hier vind je alle info over de makers van De Sitewijzer, hoe je met hen in contact kunt komen en meer van dit soort nuttige zaken.

Disclaimer
Een aantal juridische zaken wordt hier uit de doeken gedaan.

Home
Klik op de titel en zo kom je weer helemaal aan het begin uit.

Opgeblazen retoriek met lange vingers

En verder: de stuitende strapatsen van Hilversumse beveiligingsbeambten en klassieke muziek in ambtelijk jargon

Geplaatst op woensdag 8 januari 2003 | door: Huib Zegers

Haagse Bluf
Men neme twee eiwitten, twee deciliter bessensap en 70 gram suiker. Alle bestanddelen in een kom doen en vlak voor het gebruik stijfkloppen. Serveren met lange vingers. Aldus maak je smakelijke Haagse Bluf. Maar er is ook een andere uitvoering. Eentje waarin politici beloftes doen waarvan iedereen weet dat ze die niet zullen nakomen. Of waarin politici dingen zeggen waarvan iedereen weet dat ze niet waar zijn. Of waarin ze stellig zaken blijven ontkennen die bij iedere burger allang bekend zijn. Dat is althans de mening van 'enkele Haagse insiders' die "meenden dat het misschien aardig zou zijn om - met het bovenstaande in het achterhoofd - de Haagse politiek eens kritisch tegen het licht te houden voor een ieder die de moeite neemt de website te bezoeken".
=> http://www.haagsebluf.nl

Geüniformeerde dommekrachten
Wel eens een snorkende tekst gelezen die op gespannen voet met de waarheid staat? Nee? Dan moet je eens gaan kijken op de website van Securicor. Daar lees je onder andere: "Met behoud van een zorgvuldig personeelsbeleid en een kritisch kwaliteitsbeheer breidt Securicor haar dienstenpakket steeds verder uit. Actief met vestigingen verspreid over heel Nederland levert Securicor u geïntegreerde beveiligingsoplossingen met behulp van mensen en technologie." Lees vervolgens in de Gooi en Eemlander hoe de geüniformeerde dommekrachten van dit bedrijf met een meervoudig gehandicapt meisje van vier jaar zijn omgesprongen. Over kritisch kwaliteitsbeheer gesproken.
=> http://www.securicor.nl

Terminator 3
In de zomer kun je een heel wat sympathiekere dommekracht, Arnold Schwarzenegger, in actie zien in Terminator 3: Rise of the Machines. Wie geen geduld kan oefenen tot het weer wat warmer is, kan zich online al vergapen aan wat actie uit deze film. Je vindt op de site van Terminator 3 achtergrondinformatie, een foto-galerij en een trailer.
=> http://www.terminator3.com

Klassieke klanken
Sommige mensen klinkt de volgende nogal ambtelijke mededeling als muziek in de oren: "De NDA is een platform voor het combineren van onderzoek en uitvoering op het gebied van 18de eeuwse muziek, met uitgebreid multidisciplinaire project zowel als concert activiteiten." DNA is overigens de afko van het oer-Hollandse New Dutch Academy.
=>http://www.newdutchacademy.com

Voor Cyber Kids: Creatief
Hé Kids! Zijn jullie een beetje creatief en online? Surf dan snel naar CreaKids voor veel creatieve lol.
=> http://home.hetnet.nl/~creakids/index.html

!! - Kun je een bepaalde link niet meer terugvinden? Klik dan hier voor meer info.


vorige Linksom | Overzicht: januari 2003 | volgende Linksom


This document was created by Huib Zegers ©2001-2004