Inhoud

Achter het nieuws
De actuele weblog van De SiteWijzer met links naar de achtergronden van het nieuws

Linksom
De actuele linkrubriek van De SiteWijzer met links naar mooie, lelijke, ontroerende, ergernis wekkende in ieder geval altijd opmerkelijke websites.

Linkarchief
Het linkpakhuis van De Sitewijzer, waarin duizenden geannoteerde links die sinds 1997 in Linksom zijn gepubliceerd, zijn opgeslagen.

Dossiers
Gebundelde links bij belangrijke gebeurtenissen of grote evenementen

Colofon
Hier vind je alle info over de makers van De Sitewijzer, hoe je met hen in contact kunt komen en meer van dit soort nuttige zaken.

Disclaimer
Een aantal juridische zaken wordt hier uit de doeken gedaan.

Home
Klik op de titel en zo kom je weer helemaal aan het begin uit.

De kleurmaker helpt je bij het zoeken naar de juiste kleur

En verder: een zeer alternatieve kijk op de Olympische Spelen en leer meer over bedreigde diersoorten

Geplaatst op maandag 30 augustus 2004 | door: Huib Zegers

Het staat er gekleurd op
Alles dat je met kleuren wil doen op je eigen webpresentatie vind je op ColorMaker. In de sectie Kleuren kun je zien welke tekstkleuren er bij bepaalde achtergrondkleuren passen In de sectie Patronen vind je meer dan 150 achtergrondpatronen voor meer dan twintig kleurschakeringen. . Het aardige is dat in deze secties gebruik wordt gemaakt van een uitgekiend Javascript waarmee je alle bijbehorende HTML-codes in één klap voorgeschoteld krijgt. Verander je een achtergrondkleur, dan worden bijvoorbeeld de tekstkleuren automatisch aangepast. Daarnaast zijn er veel 'gekleurde links' te vinden en ontbreekt uiteraard een 'kleuren FAQ' niet.
=> http://www.bagism.com/colormaker/

Alternatief Olympisch
De Olympische Spelen zijn voorbij, maar als je nog eens naar bepaalde hoogtepunten uit een wel zeer speciale invalshoek wilt kijken ben je op onderstaande link aan het juiste adres. Als je goed kijkt zul je zien dat die toestanden tijdens de marathon van gisteren voor Italianen de gewoonste zaak van de (Olympische) wereld is. En dat is nog lang niet alles.
=> http://home.datacomm/../../bozzetto/olympics.swf

Tijdschriftartikelen zoeken
Waarschijnlijk ben ik niet de enige die met enige regelmaat denkt: "In welke publicatie heb ik daarover meer gelezen?". Voor de vergeetachtigen onder ons en voor diegenen die (Engelstalige) artikelen zoeken over een bepaald onderwerp is er Mag portal, een search engine voor tijdschriftartikelen. Dat is nog eens handig.
=> http://magportal.com

VRadio Easy Listning
Dat is leuk: VRadio Easy Listning is een site waarmee je snel kunt luisteren naar een hele reeks Nederlandstalige internetradiostations zonder dat je daarvoor speciale software hoeft te installeren. En goed nieuws voor kantoortijgers die op hun werk niet naar de radio mogen luisteren: uit betrouwbare bron hebben we vernomen dat je met behulp van deze site sommige firewalls waarmee streaming audio wordt geweerd kunt omzeilen. Het één en ander is verpakt in een aardige zeventiger jaren uiterlijk.
=> http://www.vradio.nl

Voor Cyber Kids: Bedreigd
Bedreigde diersoorten is een internationaal research project. Meer dan negentig scholen hebben in totaal 979 werkstukken ingestuurd! Het doel van dit project is om binnen- en buitenlandse leerlingen de mogelijkheid te bieden om met elkaar kennis te vergaren over de duizenden bedreigde diersoorten op alle wereldcontinenten.
=> http://www.tenan.vuurwerk.nl/indexnl.htm

!! - Kun je een bepaalde link niet meer terugvinden? Klik dan hier voor meer info.


vorige Linksom | Overzicht: augustus 2004 | volgende Linksom


This document was created by Huib Zegers ©2001-2004