Inhoud

Achter het nieuws
De actuele weblog van De SiteWijzer met links naar de achtergronden van het nieuws

Linksom
De actuele linkrubriek van De SiteWijzer met links naar mooie, lelijke, ontroerende, ergernis wekkende in ieder geval altijd opmerkelijke websites.

Linkarchief
Het linkpakhuis van De Sitewijzer, waarin duizenden geannoteerde links die sinds 1997 in Linksom zijn gepubliceerd, zijn opgeslagen.

Dossiers
Gebundelde links bij belangrijke gebeurtenissen of grote evenementen

Colofon
Hier vind je alle info over de makers van De Sitewijzer, hoe je met hen in contact kunt komen en meer van dit soort nuttige zaken.

Disclaimer
Een aantal juridische zaken wordt hier uit de doeken gedaan.

Home
Klik op de titel en zo kom je weer helemaal aan het begin uit.

Online kijken naar het laatst uitgegeven kenteken

En verder: een opmerkelijke 'jazz foto' als encyclopedische index en turbulente vliegervaringen verzameld

Geplaatst op woensdag 1 september 2004 | door: Huib Zegers

Nieuwe kentekens
"Het nieuwe kenteken krijgt een volstrekt andere cijfer-letter-combinatie. De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) heeft daarvoor definitief toestemming van minister Peijs (Verkeer), bevestigde een woordvoerder van de dienst dinsdag. In september 2005 gaat de eerste combinatie 01-DBB-1 op een brom- of snorfiets", zo kon je gisteren in diverse media lezen. De huidige combinatiereeks, twee cijfers - twee letters - twee letters, begon in 1998 en raakt uitgeput. Met de nieuwe combinatie, waarvan de ingangsdatum geheim wordt gehouden om de gelijkmatige verkoop van auto's niet te verstoren, kunnen we weer zes jaar vooruit. Overwogen wordt om combinaties met een politieke en/of criminele connotatie, zoals LPF en NSB, uit te sluiten. Op de site van de RDW kun je onder andere zien wat het laatst uitgegeven
kenteken is.
=> http://www.rdw.nl

Idolaat
Ook bij onze Zuiderburen kunnen ze er geen genoeg van krijgen: Idols, Idolen of hoe alle varianten van dit geleuter ook heten mogen. Enfin, in Hasselt is afgelopen zondag het starschot gegeven van weer een nieuwe reeks. Op de website van Idool2004 vind je meer info over 'nieuwe ronde, nieuwe kansen' voor Belse nachtegaaltjes en andere zanglustigen.
=> http://idool.belbone.be

Jazz Portrait
Wat hebben Count Basie, Art Blakey, Dizzy Gillespie, Thelonious Monk en Sonny Rollins met elkaar te maken? Juist, het zijn befaamde Amerikaanse jazz muzikanten. En naast de muziek zijn ze ook verbonden door een foto waarop zij en nog 52 andere grootheden uit de 20ste eeuwse jazzwereld zijn vereeuwigd in 1958. Op Harlem.org staat het legendarische 'Jazz Portrait', gemaakt door Art Kane, centraal. Aan de hand van die foto krijg je biografiën van de verschillende musici, uitleg over de verschillende jazzstijlen en achtergrondinformatie uit de jazzwereld.
=> http://www.harlem.org

Vliegervaringen gebundeld
Leuke, vervelende, schokkende en/of amusante vliegervaringen? Geef ze door aan Turbulentie, het 'Platform voor Vliegervaringen'. Het is geen site voor mensen met vliegangst. Of nu juist wel? We zijn er nog niet helemaal uit.
=> http://www.turbulentie.nl

Voor Cyber Kids: Burgels
"Op de site van The Burgels kunnen de allerallerkleinsten samen met hun ouders leuke en leerzame spelletjes doen. Binnenkort komt er voor de ouders een Nederlandstalige versie beschikbaar. Voor de kids maakt 't niet uit, want die kunnen toch nog niet lezen", zo meldden we twee jaar geleden. Die Nederlandse versie hebben we nog niet kunnen vinden, maar verder klopt de tekst nog steeds,
=> http://www.burgels.com

!! - Kun je een bepaalde link niet meer terugvinden? Klik dan hier voor meer info.


vorige Linksom | Overzicht: september 2004 | volgende Linksom


This document was created by Huib Zegers ©2001-2004