Inhoud

Achter het nieuws
De actuele weblog van De SiteWijzer met links naar de achtergronden van het nieuws

Linksom
De actuele linkrubriek van De SiteWijzer met links naar mooie, lelijke, ontroerende of ergernis wekkende en in ieder geval altijd opmerkelijke websites.

Linkarchief
Het linkpakhuis van De Sitewijzer, waarin duizenden geannoteerde links die sinds 1997 in Linksom zijn gepubliceerd, zijn opgeslagen.

Dossiers
Gebundelde links bij belangrijke gebeurtenissen of grote evenementen

Colofon
Hier vind je alle info over de makers van De Sitewijzer, hoe je met hen in contact kunt komen en meer van dit soort nuttige zaken.

Disclaimer
Een aantal juridische zaken wordt hier uit de doeken gedaan.

Home
Klik op de titel en zo kom je weer helemaal aan het begin uit.

Bookmark Linksom

Nederlandstalige klassieke literatuur in elektronische edities

En verder: Berner Sennen, Mystiek, KUB, Finland, webbiljart & Angela

Geplaatst op woensdag 19 maart 1997 | door: Huib Zegers

- Iedereen die de Nederlandstalige literatuur een warm hart toedraagt moet kennis nemen van het project Laurens Janszoon Coster, Nederlandstalige klassieke literatuur in elektronische edities. Deze prachtige site, die elke week wordt uitgebreid, staat barstensvol boeken en veel korte teksten die gratis zijn te verkrijgen. In het kader ven de Boekenweek is een bloemlezing opgenomen met het thema "Mijn God".

- José de Bresser en Peter van Kollenburg zijn al jaren knettergek van Berner Sennenhonden. Zij besloten van hun liefde en hobby ook hun werk te maken en beheren nu kennel en adviescentrum The Barking Bunch. Kynologen die bij het woord Berner Sennen een Pavlov-reactie krijgen en beginnen te kwijlen kunnen op deze site hun hart ophalen.

- Op 18 december van dit jaar gaat René Vendeville 's avonds het seizoen afsluiten. Is de redactie van WebWereld soms helderziend ? Nee hoor, we keken even in de agenda op de website van de Stichting Mystiek. Deze organisatie houdt eens in de twee weken paranormale bijeenkomsten, in het midden van het land, en heeft tot doel mensen op "een heldere manier te laten kennis maken met het paranormale". Waarvan acte.

- De stuWWW server is bedoeld voor alle studenten-, studie-, sport- en culturele verenigingen van de Katholieke Universiteit Brabant (KUB). Wilt u bij het plaatsen van een pagina wel even rekening houden met de zachtroze huisstijl van de instelling die vanwege de afkortingsperikelen geen Katholieke Universiteit Tilburg mocht heten.

- Finland is het land met de meeste Internetgebruikers per hoofd van de bevolking. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Vereniging Nederland-Finland online te vinden is. De site biedt informatie aan Finnen in Nederland en aan Nederlanders die op de een of andere wijze geïnteresseerd zijn in Finland en de Finse cultuur.

- Geen café is compleet zonder biljarttafel, dus ook een cyberkroeg als het Amstel Riversite Café kan niet zonder een groen laken. Daar kan sinds kort met The Bumper Billiard gespeeld worden (nodig: de Shockwave plug-in). Echte kroegtijgers kunnen meedoen aan een competitie. Het biljart is levensecht: er duikt regelmatig een hamster (?) uit een pocket en af en toe schuifelt een blonde dame over het laken. Wat er aan ontbreekt is een lekker pilsje en het blauwe krijtje.

- Zou het aan ons hebben gelegen? In de SiteWijzer van 4 maart roerden we de trom over Angela's Paren Dating. Nu twee weken later meldt Angela dat ze haar homepage moet sluiten. Volgens haar provider, Planet Internet, komen er teveel mensen op af. De grens is 150 MB per maand. Angela is nu op zoek naar een nieuwe provider.


NB - De teksten in het Linksom Archief zijn tot 13 augustus 2004 gepubliceerd op WebWereld en/of in de WebWereld Nieuwsbrief. In sommige gevallen zijn de koppen en/of intro's aan deze herpublicaties toegevoegd. Deze aflevering heette oorspronkelijk De SiteWijzer.

!! - Kun je een bepaalde link niet meer terugvinden? Klik dan hier voor meer info.

vorige Linksom | Overzicht: maart 1997 | volgende Linksom


This document was created by Huib Zegers ©1997-2004