Inhoud

Achter het nieuws
De actuele weblog van De SiteWijzer met links naar de achtergronden van het nieuws

Linksom
De actuele linkrubriek van De SiteWijzer met links naar mooie, lelijke, ontroerende, ergernis wekkende in ieder geval altijd opmerkelijke websites.

Linkarchief
Het linkpakhuis van De Sitewijzer, waarin duizenden geannoteerde links die sinds 1997 in Linksom zijn gepubliceerd, zijn opgeslagen.

Dossiers
Gebundelde links bij belangrijke gebeurtenissen of grote evenementen

Colofon
Hier vind je alle info over de makers van De Sitewijzer, hoe je met hen in contact kunt komen en meer van dit soort nuttige zaken.

Disclaimer
Een aantal juridische zaken wordt hier uit de doeken gedaan.

Home
Klik op de titel en zo kom je weer helemaal aan het begin uit.

'Gekke-koeien-ziekte' in de buurt van Deventer

En verder: schapen, vrouwen, brandweermannen, journalisten & subsidies

Geplaatst op dinsdag 25 maart 1997 | door: Huib Zegers

Wie na het lezen van de Linksom van gisteren geen inwoner van digidorp Vegatopia is geworden en nog steeds dode koeien consumeert, heeft wellicht vragen over de kwaliteit van de vaderlandse runderlap nu de 'gekke-koeien-ziekte' in de buurt van Deventer is gesignaleerd. De bezorgde vleesconsument kan met zijn 'BSE-FAQ' terecht op de BSE-site van het Produktschap Vee en Vlees. De samenstellers van de pagina's zeggen het te betreuren dat de site, wegens tijdgebrek, niet interactief is.

Schaapskuddes kom je niet alleen op de heide tegen. In de zak van Zuid-Beveland kun je eerst één schaap over de dam zien komen en uiteraard volgen er dan meer. De Stichting Zeeuwse Schaapkudde onderhoudt met zo'n 200 'Suffolkschapen' de unieke flora op de dijken van Zuid-Beveland. De karakteristieke dieren -zwarte kop en poten- begrazen dagelijks zo'n vijf kilometer waterkering.

Er surfen relatief maar weinig vrouwen op het Internet. Een site voor vrouwenstudies opzetten lijkt dan ook op zaaien op rotsige bodem. Toch heeft het Centrum voor vrouwenstudies (CVV) van de Nijmeegse universiteit zich manmoedig op deze taak gestort. De pagina's van het CVV worden voor vijftig procent door een vrouw onderhouden.

De brandweer van Hoek van Holland is nog erger dan het Internet, namelijk volkomen vrouwloos. Daarentegen is er voldoende (blus)water aan de mond van de Nieuwe Waterweg en crossen de heren in het enige Unimog-brandweervoertuig dat de gemeente Rotterdam rijk is door de duinen.

Wij voelen ons vereerd: WebWereld is één van de bronnen waaruit de studenten van de journalistenopleiding van hogeschool Windesheim te Zwolle het nieuws putten voor FJC News Network (FJCCN). Op deze overdadig gesponsorde site (hebben jullie een redactiestatuut, dames en heren studenten ?) "lees je alles wat je als FJC-student interessant kan vinden en alles dat betrekking heeft tot buitenschoolse activiteiten." 'Alles' lijkt ons een wat ambitieuze doelstelling van onze aankomende collega's. Enfin. Nog even een tentamenvraagje. Wat klopt er niet in de volgende zin: "Maak jou eigen homepage!"

Senter is een organisatie die subsidie, advies en kredieten verstrekt aan Nederlandse ondernemingen die zich bezighouden met technologische innovatieprojecten op het gebied van technologie, milieu, energie, onderwijs en export. Heeft u dat ? Dan gaan we verder. Vandaag opent deze club, die is opgezet door het ministerie van Economische Zaken, haar eigen Internetsite met de fraaie naam SenterPoint, waarop veel informatie is te vinden over verschillende subsidieregelingen.

NB - De teksten in het Linksom Archief zijn tot 13 augustus 2004 gepubliceerd op WebWereld en/of in de WebWereld Nieuwsbrief. In sommige gevallen zijn de koppen en/of intro's aan deze herpublicaties toegevoegd. Deze aflevering heette oorspronkelijk De SiteWijzer.

!! - Kun je een bepaalde link niet meer terugvinden? Klik dan hier voor meer info.

vorige Linksom | Overzicht: maart 1997 | volgende Linksom


This document was created by Huib Zegers ©1997-2005