Inhoud

Achter het nieuws
De actuele weblog van De SiteWijzer met links naar de achtergronden van het nieuws

Linksom
De actuele linkrubriek van De SiteWijzer met links naar mooie, lelijke, ontroerende, ergernis wekkende in ieder geval altijd opmerkelijke websites.

Linkarchief
Het linkpakhuis van De Sitewijzer, waarin duizenden geannoteerde links die sinds 1997 in Linksom zijn gepubliceerd, zijn opgeslagen.

Dossiers
Gebundelde links bij belangrijke gebeurtenissen of grote evenementen

Colofon
Hier vind je alle info over de makers van De Sitewijzer, hoe je met hen in contact kunt komen en meer van dit soort nuttige zaken.

Disclaimer
Een aantal juridische zaken wordt hier uit de doeken gedaan.

Home
Klik op de titel en zo kom je weer helemaal aan het begin uit.

Bookmark Linksom

De betere Metro is voor online Belgen

En verder: België is de nijverste natie van Europa en ouderwetse voetbalshirts voor nieuwerwetse prijzen

Geplaatst op dinsdag 2 september 2003 | door: Huib Zegers

Metro online
En maar schelden op die Hollandse zuinigheid, maar ondertussen lezen Belgische treinreizigers net zoals forenzende kaaskoppen de gratis krant Metro. Sinds kort hoef je daarvoor helemaal niet meer naar het station, want de Belgische Metro is op een fraaie wijze op het web te vinden. Je ziet een overzichtsplaatje van een pagina. Alleen de koppen zijn leesbaar, maar gelukkig ook aanklikbaar. Na een simpel klikje op zo'n kop krijg je het gehele artikel in een apart venster voorgeschoteld. Mooi en doeltreffend. Online Ollanders moeten zich behelpen met een tamelijk onoverzichtelijke PDF-versie van de Nederlandse Metro. Kortom, in dit geval is België beter!
=> http://nl.freemetro.be

Hardwerkende Belgen
Nog meer content waarover onze Zuiderburen zeker en vast content zullen zijn. "Per jaar levert een Belgische werkende euro 49.000 op. Dat is het hoogste bedrag in Europa, waar de gemiddelde output per persoon euro 39.000 bedraagt. Alleen de Amerikanen doen beter, maar dat komt vooral omdat zij veel meer uren kloppen dan hun Europese collega’s, zo blijkt uit een onderzoek van de Internationale Arbeidsorganisatie ILO", aldus lezen we in het hier boven beschreven periodiek. Op de website van de International Labour Organization (ILO) –een club die op de Nederlandstalige pagina's Internationale Arbeitsorganisation wordt genoemd– kun je je verder verdiepen in deze interessante statistieken.
=> http://www.ilo.org

Retro shirts
Vroeger was alles beter. Dus: 'Retro' is in. Niet alleen in de voormalige DDR waar de verheerlijking van het voormalige Stalinistisch-Leninistische bolwerk bedenkelijke vormen aanneemt, maar ook in de rest van de wereld. En uiteraard zijn het vaak Nederlanders die daar een slaatje uitslaan. Neem nou het bedrijf 22Shirts uit Eindhoven. Dat produceert en verkoopt een grote collectie 'retro' voetbalshirts, idem jasjes en dito broeken. Je kunt alle nieuw gemaakte oude vodden online bestellen.
=> http://www.22shirts.com

Niet in NOVA
Het is een schrale troost voor royale kluchtkoppel Magarita en haar Edwin: hun escapades waren voor het televisieprogramma NOVA belangrijker dan de herdenking van de vijftigste sterfdag van Stalin. Op Gesneuveld vóór de uitzending kun je alsnog kijken naar items die NOVA net niet hebben gehaald.
=> Gesneuveld vóór de uitzending

Voor Cyber Kids: Start/stop
Hallo, vriendjes en vriendinnetjes. Ik snap er nix van: eindelijk houden die zogenaamde kindervrienden Bassie & Adriaan er mee op en dan krijgen ze toch nog een eigen startpagina.
=> http://bassie-adriaan.startkabel.nl

!! - Kun je een bepaalde link niet meer terugvinden? Klik dan hier voor meer info.


vorige Linksom | Overzicht: september 2003 | volgende Linksom


This document was created by Huib Zegers ©2001-2003