Inhoud

Achter het nieuws
De actuele weblog van De SiteWijzer met links naar de achtergronden van het nieuws

Linksom
De actuele linkrubriek van De SiteWijzer met links naar mooie, lelijke, ontroerende, ergernis wekkende in ieder geval altijd opmerkelijke websites.

Linkarchief
Het linkpakhuis van De Sitewijzer, waarin duizenden geannoteerde links die sinds 1997 in Linksom zijn gepubliceerd, zijn opgeslagen.

Dossiers
Gebundelde links bij belangrijke gebeurtenissen of grote evenementen

Colofon
Hier vind je alle info over de makers van De Sitewijzer, hoe je met hen in contact kunt komen en meer van dit soort nuttige zaken.

Disclaimer
Een aantal juridische zaken wordt hier uit de doeken gedaan.

Home
Klik op de titel en zo kom je weer helemaal aan het begin uit.

Bookmark Linksom

Hoe staat het Nederlandse onderwijs er nu echt voor?

En verder: de zeer vleselijke lusten van Dikke Maatjes en kinderen mogen kunst aanraken

Geplaatst op vrijdag 5 september 2003 | door: Huib Zegers

Groot schoolonderzoek
Met de verschillende 'Vertel Het Ons acties' wil de KRO jouw mening peilen over actuele onderwerpen. Het grote schoolonderzoek is de derde actie in die reeks. De KRO zegt deze keer te hebben gekozen voor het onderwijs naar aanleiding van de soms verontrustende berichten hierover (lerarentekort, geweld op school, multiculturele problematiek, hygiëne, etc.). "Doel van dit project is zoveel mogelijk Nederlanders te betrekken bij het beoordelen van scholen voor basis- en middelbaar onderwijs", aldus de katholieke omroep. Op de site (en voor de jeugd op Schoolspy.kro.nl) kun je de school van je keuze een rapportcijfer geven. In het bijbehorende forum kun je de cijfers motiveren, of opmerkingen plaatsen over het onderwijs in het algemeen.
=> http://www.vertelhetons.kro.nl

Tropisch paradijs
Het begint de tijd van het jaar te worden dat je heimelijk aan zonnige oorden gaat denken. Bijvoorbeeld aan zo’n heerlijke tropische verrassing als Palau. Als je op school goed hebt opgelet weet je natuurlijk dat je dan koers dient te zetten naar Micronesië. Dat betekent kortom dat je letterlijk en figuurlijk terug in de tijd gaat. Maar als de plaatjes ziet is dat dan ook volstrekt de moeite waard.
=> http://www.visit-palau.com

Dikke Maatjes
Sommige mensen houden van medemensen met een maatje meer. Dikke Maatjes is een club van van letterlijk maar niet figuurlijk zeer gewichtige mannen die vooral de herenliefde zijn toegedaan en volop genieten van wel zeer vleselijke lusten. Liefhebbers van mannenvlees met een flink vetrandje komen volop aan hun trekken op een website die niet geschikt is voor jeugdige kijkertjes en mensen die graag aan de lijn doen.
=> http://www.dikkemaatjes.nl

Hitarchief
Ben je op zoek naar de muzikale hits van weleer? Al de hits van de afgelopen 35 jaar vind je in het Hitarchief. Da's handig!
=> http://www.directhit.nl/hitarchief/

Voor Cyber Kids: Sonokids
Twee weken geleden werd in Utrecht de tentoonstelling Blindgangers en Voetzoekers geopend. Het is "een spannende tentoonstelling georganiseerd door Stichting Zintuiglijke Kunst, waarin eindelijk eens alle kunstwerken mogen worden aangeraakt! Om een bezoek nóg leuker te maken biedt de organisatie slechtziende en blinde kinderen via Sonokids de mogelijkheid een uitdagende middag bij te wonen." Die speciale middag staat morgen op het programma, als er heel veel aanmeldingenm zijn wordt er nog een extra middag ingelast. Op de toegankelijke Sonokids website ontmoet je andere Sonokids bezoekers, kijk wat er allemaal voor nieuws te lezen valt, mix je eigen muziek en speel de games. Alle spellen en remixers gebruiken dezelfde toetsen, dus als je er eenmaal iets mee hebt gedaan weet je meteen hoe alles werkt.
=> http://www.sonokids.com

!! - Kun je een bepaalde link niet meer terugvinden? Klik dan hier voor meer info.


vorige Linksom | Overzicht: september 2003 | volgende Linksom


This document was created by Huib Zegers ©2001-2003