Inhoud

Achter het nieuws
De actuele weblog van De SiteWijzer met links naar de achtergronden van het nieuws

Linksom
De actuele linkrubriek van De SiteWijzer met links naar mooie, lelijke, ontroerende, ergernis wekkende in ieder geval altijd opmerkelijke websites.

Linkarchief
Het linkpakhuis van De Sitewijzer, waarin duizenden geannoteerde links die sinds 1997 in Linksom zijn gepubliceerd, zijn opgeslagen.

Dossiers
Gebundelde links bij belangrijke gebeurtenissen of grote evenementen

Colofon
Hier vind je alle info over de makers van De Sitewijzer, hoe je met hen in contact kunt komen en meer van dit soort nuttige zaken.

Disclaimer
Een aantal juridische zaken wordt hier uit de doeken gedaan.

Home
Klik op de titel en zo kom je weer helemaal aan het begin uit.

Bookmark Linksom

Je bent echt veel rijker dan je zelf denkt

En verder: gooi kop of munt met een virtuele rijksdaalder en een dobbelsteen als leidsman

Geplaatst op maandag 8 september 2003 | door: Huib Zegers

Arme rijken
De Britse Sunday Times brengt altijd een ranglijst van de rijken der aarde uit. Altijd jaloers geweest en gehoopt dat jij er ook eens op zou staan? Welnu, grijp je kans en vul je inkomen in op de Global Rich List en kijk op welke positie je terechtkomt. En wat blijkt? Zelfs als je in Nederland moet zien rond te komen van een minimumuitkering -en dat is echt een fractie van hetgeen sommige Scandinavische patjepeeërs bij de Koninklijke Ahold roven- behoor je toch nog bij de elf procent rijkste wereldburgers. En dat voelt toch heel anders aan dan de onderste twintig procent van Nederland.
=> http://www.globalrichlist.com

Kop of e-munt
Je staat voor een belangrijke beslissing maar je weet niet wat je moet doen. Dan is er een oude en zeer beproefde methode: kop of munt gooien. Je kunt daarvoor natuurlijk één van die muntjes gebruiken die je achteloos in je zak hebt gestopt want per slot van rekening heb je net gezien dat je tot de rijkste paar procent van de wereldbevolking behoort. Of je kunt het met echte e-muntjes op het wereldwijde web doen. Bijvoorbeeld met een Portugese euro of een prachtige oud-Hollandse knaak.
=> http://www.random.org/flip.html

Dobbelsteen
Als je een munt opgooit heb je slechts de keuze uit twee mogelijkheden. Bij een dobbelsteen zijn dat er zes. Keuze te over dus. Schrijver Luke Reinhart schreef al zo'n dertig jaar geleden een roman over een man die alle, maar dan ook alle, beslissingen in zijn leven door een dobbelsteen laat nemen. 'The Diceman', door de BBC uitgeroepen tot één van de vijftig belangrijkste boeken van de tweede helft van de twintigste eeuw, is aan een opmerkelijke revival bezig.
=> http://www.lukerhinehart.net

Skuddeschaap
Het skuddeschaap behoort tot de zeldzame huisdierrassen. Het is een klein kortstaart schaap. De skudde is een karaktervol, edel dier met de alertheid van de oude primitieve landrassen. Afstammend van de oude oerrassen en verwant aan de Scandinavische kortstaart en de Noorse pelsschapen. Je kunt deze dieren makkelijk houden, want ze leven sober, hebben een grote weerstand tegen ziekte, kennen een probleemloze aflammering en zijn fokwaardig tot hoge leeftijd. Bovendien schijnen ze heerlijk te smaken, maar er zijn op de betreffende site geen recepten te vinden.
=> http://www.skudde.nl

Voor Cyber Kids: Brandweerman
Sam, Ziggy en Bliss zijn drie brandweervrouwtjes en de assistentes van Chief, the Fireman. Er is een Nederlandstalig webhalte over dit hechte team, met wallpapers, nieuwtjes, foto's, muzieksamples en nog veel meer.
=> http://www.thefireman.nl

!! - Kun je een bepaalde link niet meer terugvinden? Klik dan hier voor meer info.


vorige Linksom | Overzicht: september 2003 | volgende Linksom


This document was created by Huib Zegers ©2001-2003