Inhoud

Achter het nieuws
De actuele weblog van De SiteWijzer met links naar de achtergronden van het nieuws

Linksom
De actuele linkrubriek van De SiteWijzer met links naar mooie, lelijke, ontroerende, ergernis wekkende in ieder geval altijd opmerkelijke websites.

Linkarchief
Het linkpakhuis van De Sitewijzer, waarin duizenden geannoteerde links die sinds 1997 in Linksom zijn gepubliceerd, zijn opgeslagen.

Dossiers
Gebundelde links bij belangrijke gebeurtenissen of grote evenementen

Colofon
Hier vind je alle info over de makers van De Sitewijzer, hoe je met hen in contact kunt komen en meer van dit soort nuttige zaken.

Disclaimer
Een aantal juridische zaken wordt hier uit de doeken gedaan.

Home
Klik op de titel en zo kom je weer helemaal aan het begin uit.

Bookmark Linksom

Kunst, media en politiek in festivalverband versmolten

En verder: de Melkweg bouwt een nieuwe zaal en derhalve aan de toekomst en een ronde screensaver voor platte beeldschermen

Geplaatst op dinsdag 9 september 2003 | door: Huib Zegers

NEXT 5 MINUTES
Hier een mededeling die ingewijden waarschijnlijk beter begrijpen dan ik: "NEXT 5 MINUTES is een festival dat kunst, activisme, experimentele media, technologie en transculturele politieke vraagstukken met elkaar verbindt. Het begrip Tactical Media staat centraal; de versmelting van kunst, media en politiek. Het festival wordt slechts georganiseerd wanneer de urgentie om een nieuwe editie samen te stellen breed wordt gevoeld." De huidige editie gaat overmorgen van start. En waar anders dan in ons eigen transculturele Mokum. Ter voorbereiding kun je alvast een reader en het programma, beiden in PDF-formaat, downloaden van de website van het festival.
=> http://www.next5minutes.org

Melkweg
Een gedeelte van het boven genoemde programma speelt zich af in de Amsterdamse Melkweg. Op de site van dit eeuwig jonge instituut vind je naast de programmering ook info over de bouw van de nieuwe zaal. En als je heel erg enthousiast bent kun je er misschien ook nog wel een baan vinden.
=> http://www.melkweg.nl

Panorama Mesdag
Hendrik Willem Mesdag, zijn vrouw Sientje Mesdag-van Houten, G.H. Breitner, Th. de Bock en B.J. Blommers schilderden in 1880 een panorama van 360 graden van het schilderachtige vissersdorpje Scheveningen. Het doek is in een speciaal gebouw opgehangen en het geheel staat bekend onder de naam Panorama Mesdag. Naast alle mogelijke praktische informatie vind je op de website van deze kunstzinnige attractie uit de Hofstad ook een nieuwe screensaver. Of die echter erg geschikt is voor flatpanel monitoren, valt te bezien.
=> http://www.panorama-mesdag.nl

Theo is jarig
"Ik ben Theo." "En ik ben Thea." "Hé, Theo, wat kijk jij blij." "Dat komt omdat ik vandaag jarig ben." "Oh, leuk. Hoeveel kaarsjes staan er op je taart?" "Wel 47!" "Nou, dan moet je heel hard blazen." Nou, zeker."
=> http://www.arjanederveen.nl

Voor Cyber Kids: Geindomein
Op Het Geindomein is van alles te doen. Je kunt er verschillende soorten testjes doen, waaronder hele leuke humortestjes, maar ook persoonlijkheidstestjes, je kan allemaal verschillende moppen lezen, je kunt er funny files downloaden, een link volgen op de linkspagina, spelletjes on-line spelen, spelletjes downloaden, de leukste MP3's downloaden, allemaal rare verhalen uit de krant lezen, in het gastenboek schrijven en nog veel meer.
=> http://www.geindomein.nl.nu

!! - Kun je een bepaalde link niet meer terugvinden? Klik dan hier voor meer info.


vorige Linksom | Overzicht: september 2003 | volgende Linksom


This document was created by Huib Zegers ©2001-2003