Inhoud

Achter het nieuws
De actuele weblog van De SiteWijzer met links naar de achtergronden van het nieuws

Linksom
De actuele linkrubriek van De SiteWijzer met links naar mooie, lelijke, ontroerende, ergernis wekkende in ieder geval altijd opmerkelijke websites.

Linkarchief
Het linkpakhuis van De Sitewijzer, waarin duizenden geannoteerde links die sinds 1997 in Linksom zijn gepubliceerd, zijn opgeslagen.

Dossiers
Gebundelde links bij belangrijke gebeurtenissen of grote evenementen

Colofon
Hier vind je alle info over de makers van De Sitewijzer, hoe je met hen in contact kunt komen en meer van dit soort nuttige zaken.

Disclaimer
Een aantal juridische zaken wordt hier uit de doeken gedaan.

Home
Klik op de titel en zo kom je weer helemaal aan het begin uit.

Bookmark Linksom

Alle Nederlandse media aanklikbaar in kaart gebracht

En verder: de gevolgen van de moord op de Zweedse minister Anna Lindh en twee Oranjeteams in de halve finales

Geplaatst op donderdag 11 september 2003 | door: Huib Zegers

Nieuwskaart
Nederland staat bol van de verschillende media die nieuws brengen op de meest uiteenlopende terreinen. Villa Media, de website van de Nederlandse Vereniging van Journalisten, heeft ze letterlijk op de kaart gezet in de vorm van de Nieuwskaart van Nederland. Je vindt daarop links naar honderden sites die je op één of andere wijze van actuele informatie voorzien. Uiteraard zijn dat de nationale en regionale kranten en omroepen, maar ook de uitvaartmedia, Reli-update, de Couturekrant en WebWereld, om er maar eens een paar te noemen, met een hyperlink in kaart gebracht.
=> http://www.villamedia.nl/nieuwskaart.htm

Zweedse minister vermoord
De Zweedse minister Anna Lindh van Buitenlandse Zaken is vanmorgen overleden aan de steekwonden die ze gisteren opliep. Ze is vannacht nog geopereerd, maar dat kon de inwendige bloedingen niet stelpen. Lindh werd aangevallen toen ze in een warenhuis in Stockholm aan het winkelen was. De dader is ontkomen.Onduidelijk is of het Zweedse EU-referendum over de invoering van de euro zondag doorgaat. Anna Lindh was een pleitbezorger van de euro. Op de Engelstalige portal Sweden.se kun je de ontwikkelingen -waarbij de vraag centraal staat of het referendum doorgaat- via ‘news tickers’ en links naar verschillende overheidssites
blijven volgen.
=> http://www.sweden.se

D'r op of d'r ook onder
Na het tegenvallende resultaat in Praag moeten de Oranje-aanhangers hun aandacht verleggen naar het hockey. Op het Europees kampioenschap komen zowel de Nederlandse vrouwen als mannen vandaag aan de bak in de halve finales. De mannen moeten via winst op gastland Spanje de finale bereiken terwijl de Nederlandse leeuwinnen onze vriendinnen uit Duitsland moeten zien te verslaan. De nieuwe Europese kampioenen plaatsen zich automatisch voor de Olympische Spelen.
=> http://www.eurohockey2003.org

Verhaspelde songteksten
Heb je ook wel eens een songtekst verhaspeld? Zoals bijvoorbeeld "Kiss this guy" in plaats van "Kiss the sky", zoals wijlen Jimmy Hendrix het had bedoeld. Voor een 'aha-Erlebnis' surf je naar de uitgebreide blundersite kissthisguy.com, "The Archive of Misheard Lyrics".
=> http://www.kissthisguy.com

Voor Cyber Kids: Aardbeienland
Deze maand kun je nog terecht in Aardbeienland in het Noord-Limburgse Horst. Daarna moet je tot april wachten voordat dit knusse recreatieparkje dat geheel in het teken van de zomerkoninkjes staat, de poorten weer opent. Ze zeggen overigens dat er kabouters wonen.
=> http://www.aardbeienland.nl

!! - Kun je een bepaalde link niet meer terugvinden? Klik dan hier voor meer info.


vorige Linksom | Overzicht: september 2003 | volgende Linksom


This document was created by Huib Zegers ©2001-2003