Inhoud

Achter het nieuws
De actuele weblog van De SiteWijzer met links naar de achtergronden van het nieuws

Linksom
De actuele linkrubriek van De SiteWijzer met links naar mooie, lelijke, ontroerende, ergernis wekkende in ieder geval altijd opmerkelijke websites.

Linkarchief
Het linkpakhuis van De Sitewijzer, waarin duizenden geannoteerde links die sinds 1997 in Linksom zijn gepubliceerd, zijn opgeslagen.

Dossiers
Gebundelde links bij belangrijke gebeurtenissen of grote evenementen

Colofon
Hier vind je alle info over de makers van De Sitewijzer, hoe je met hen in contact kunt komen en meer van dit soort nuttige zaken.

Disclaimer
Een aantal juridische zaken wordt hier uit de doeken gedaan.

Home
Klik op de titel en zo kom je weer helemaal aan het begin uit.

Bookmark Linksom

Ga de boer(derij) op tijdens de monumentendag

En verder: de visie van kortzichtige Amerikaanse toeristes op de Europese man en een mooie wereldklok

Geplaatst op vrijdag 12 september 2003 | door: Huib Zegers

Open Monumentendag
Nederland telt zoveel monumenten dat de Open Monumentendag het gehele weekeinde in belag neemt. Tijdens dit evenement kunnen duizenden monumenten en andere bijzondere gebouwen gratis bezocht worden. Op zaterdag, zondag of in het hele weekend worden allerlei kerken, kastelen, stadhuizen, woonhuizen en andere monumentale objecten opengesteld. Deze gebouwen vormen ook vaak het toneel van speciale activiteiten zoals tentoonstellingen, concerten en rondleidingen. Het speciale thema voor dit jaar is 'Boerenbouw'. Er zal veel aandacht zijn voor het landelijk gebied en de agrarische bouwkunst in het bijzonder.
=> http://www.openmonumentendag.nl

Geroofde kunst
Heel wat musea, verspreid over de gehele wereld, hebben topstukken in hun collectie zitten die daar eigenlijk niet thuis horen. Het gaat vaak om gestolen kunst die als 'oorlogsbuit' werd veroverd. Wat de geallieerde overwinnaars eigenlijk gemakshalve vergaten was dat bijvoorbeeld de nazi's op hun beurt diezelfde kunstukken uit joods bezit hadden geroofd. Of dat de kunstwerken afkomstig waren uit musea in de betreffende landen. . In de jaren negentig ontstond er met name in de VS een heel debat over die gestolen kunst: moest die eigenlijk niet worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaars? Mede daarom werd is er een Internetregister opgericht, waarin informatie staat over bijna 6.000 kunstwerken die zich op dit moment in belangrijke Amerikaanse musea bevinden.
=> http://www.nepip.org

Europese mannen
Er darren twee Amerikaanse meiskes door Europa en na een paar weken denken ze de wijsheid in pacht te hebben, vooral op het gebied van de Europese man in het algemeen en een aantal nationaliteiten in het bijzonder. Ja, ja en daar komen weer alle gemeenplaatsen: Italiaanse mannen zijn klef, Duitse mannen stipt op tijd en autoritair en de Nederlandse man is aardig, goed opgeleid en onwaarschijnlijk saai. Amerikaanse toeristen? Breek me de bek niet open.
=> http://americangirlsareeasy.com/book/

Fraaie wereldtijd
Er zijn tientallen sites in de wereld waarop je kunt zien hoe laat het is in het Canadese Saskatchewan, het Nederlandse Amsterdam, het Australische Brisbane en in nog duizenden andere steden en landen. Er zijn er echter maar weinig die zo mooi zijn uitgevoerd als de Time Ticker.
=> http://www.timeticker.com

Voor Cyber Kids: Cartoon Network
et internationale Cartoon network heeft ook een Nederlandse afdeling met een bijbehorende flitsende website. Of je vader of moeder zo blij is als je Cartoon Network als homepage op de familiecomputer instelt is zeer de vraag.
=> http://www.cartoonnetwork.nl

!! - Kun je een bepaalde link niet meer terugvinden? Klik dan hier voor meer info.


vorige Linksom | Overzicht: september 2003 | volgende Linksom


This document was created by Huib Zegers ©2001-2003