Inhoud

Achter het nieuws
De actuele weblog van De SiteWijzer met links naar de achtergronden van het nieuws

Linksom
De actuele linkrubriek van De SiteWijzer met links naar mooie, lelijke, ontroerende of ergernis wekkende en in ieder geval altijd opmerkelijke websites.

Linkarchief
Het linkpakhuis van De Sitewijzer, waarin duizenden geannoteerde links die sinds 1997 in Linksom zijn gepubliceerd, zijn opgeslagen.

Dossiers
Gebundelde links bij belangrijke gebeurtenissen of grote evenementen

Colofon
Hier vind je alle info over de makers van De Sitewijzer, hoe je met hen in contact kunt komen en meer van dit soort nuttige zaken.

Disclaimer
Een aantal juridische zaken wordt hier uit de doeken gedaan.

Home
Klik op de titel en zo kom je weer helemaal aan het begin uit.

Hollands koNijntje promoot The Big Apple

En verder: stilstaan bij het overlijden van een Amerikaanse volkszanger en de eerste dagen van het gemotoriseerde vliegtuig belicht

Geplaatst op maandag 15 september 2003 | door: Huib Zegers

Nijntje in NY
Nijntje moet de stad New York helpen meer toeristen te lokken, vooral gezinnen met kinderen. Het door Dick Bruna getekende konijn, dat in Engelstalige landen Miffy wordt genoemd, is beëdigd als Family Tourism Ambassador. Sinds de aanslagen van de 11e september 2001 komen er veel minder buitenlandse toeristen naar New York. Nijntje wordt ingezet om vooral aan Europese en Aziatische bezoekers te laten zien dat The Big Apple een veilige en vooral kindvriendelijke bestemming is. In november komt er een boekje uit waarin Nijntje de 25 belangrijkste attracties als het Vrijheidsbeeld en Times Square bezoekt. Verder komt Nijntje prominent op de website van de VVV van New York en zullen mensen in Nijntje-kostuum op belangrijke evenementen-verschijnen.
=> http://www.nijntje.nl

Bloeddorstige beertjes
Chicago heeft een heel ander imago dan New York. Wellicht dat de toeristenlokkers ter plaatse eens willen kijken naar de Toxic Teddies, die niet zulke zachte en pluizige figuren zijn als Nijntje of Bruintje Beer. Een 'Toxic Teddy' herken je aan een bloederige kettingzaag of een slagersmes in de aanslag of een heroïnespuit in de arm.
==> http://www.toxicteddies.com

Johnny Cash
Slechts 71 jaar oud is ie geworden, de eenvoudige superster die vooral bekend werd door zijn simpele introductie op menig concert: "Hello, I'm Johnny Cash" en zijn optredens in gevangenissen met als absolute hoogtepunt het lied opgenomen in en gewijd aan de verschrikkelijke San Quentin gevangenis. De dood van Johnny Cash komt nog geen vier maanden nadat hij zijn vrouw, zangeres June Carter Cash, ten grave had gedragen. Op zijn officiële website vind je alle informatie rond zijn overlijden, een overzicht van zijn werk en een eerbetoon aan zijn vrouw June. Zodra je op de homepage bent aangeland hoor je de introductie in dat onmiskenbare stemgeluid.
=> http://www.johnnycash.com

Frank Coffyn: aviateur
De Amerikaan Frank Coffyn was een aviateur die behoorde tot het team van de gebroeders Wright, die onder andere de eerste serieproductie van gemotoriseerde vliegmachines op touw zetten. Van de periode rond 1910 die Coffyn bij het bedrijf doorbracht hield hij notities bij met, voor die tijd toch vrij bijzonder, nogal wat foto's. Deze aantekeningen en foto's zijn nu samengebracht in de Frank Coffyn Collection.
=> http://www.centennialofflight.gov/coffyn/

Voor Cyber Kids: Kleurplezier
op Kleurplezier.net vind je kleurplaten in alle categorieën, netjes gerangschikt op alfabetische volgorde. Zoek een leuke kleurplaat uit en dan Printen en vervolgens: kleuren maar.
=> http://www.kleurplezier.net


NB - De teksten in het Linksom Archief zijn tot 13 augustus 2004 gepubliceerd op WebWereld en/of in de WebWereld Nieuwsbrief. In sommige gevallen zijn de koppen en/of intro's aan deze herpublicaties toegevoegd.

!! - Kun je een bepaalde link niet meer terugvinden? Klik dan hier voor meer info.

vorige Linksom | Overzicht: september 2003 | volgende Linksom


This document was created by Huib Zegers ©2003-2004