Inhoud

Achter het nieuws
De actuele weblog van De SiteWijzer met links naar de achtergronden van het nieuws

Linksom
De actuele linkrubriek van De SiteWijzer met links naar mooie, lelijke, ontroerende of ergernis wekkende en in ieder geval altijd opmerkelijke websites.

Linkarchief
Het linkpakhuis van De Sitewijzer, waarin duizenden geannoteerde links die sinds 1997 in Linksom zijn gepubliceerd, zijn opgeslagen.

Dossiers
Gebundelde links bij belangrijke gebeurtenissen of grote evenementen

Colofon
Hier vind je alle info over de makers van De Sitewijzer, hoe je met hen in contact kunt komen en meer van dit soort nuttige zaken.

Disclaimer
Een aantal juridische zaken wordt hier uit de doeken gedaan.

Home
Klik op de titel en zo kom je weer helemaal aan het begin uit.

En maar schommelen en kijken naar de kont van het paard

En verder: "Fietsen is een Koninklijk Gebeuren" en kijk, daar loopt Erica Terpstra met een kolenkit op haar hoofd

Geplaatst op dinsdag 16 september 2003 | door: Huib Zegers

Koetspassagiers
Kijk, dat HM, ZKH, HKH en ZKH in de Gouden Koets zitten, dat weet je natuurlijk wel. En dat daarvoor een ZKH, twee HKH's en meester Piet in de Gala-glasberline door de Residentie crossen mag ook als bekend worden verondersteld. Maar wist je dat in de twee koetsen daaraan voorafgaand de volgende operettefiguren hebben plaatsgenomen: de Chef Militaire Huis, Z.E. Luitenant-generaal A.J.G.M. Blomjous, de Kamerheer A. Robaard en Ceremoniemeester G.H.A. Monod de Froideville, die het eerste rijtuigje delen, daarin lekker schommelen en kunnen kijken naar de kont van het paard. Grootmeester Z.E. Mr. P.W. Waldeck en Grootmeesteres H.E. Mr. M.L.A. van Loon-Labouchere -waarom moet ik toch opeens aan Wim Kan denken- kunnen gezellig kouten in het tweede koetsje. Dit soort nuttige info vind je op de site van HM zelve.
=> http://www.koninklijkhuis.nl/nieuws/nieuws.html?Persberichten/1750.html

Royaal fietsen
Naast al dan niet gouden koetsen, snelle auto's, privé-vliegtuigen en zeiljachten heeft de Koninklijke familie ook een zwak voor fietsen. Dit nemen we aan op gezag van de makers van de website Fietsen.123, want wij haden eerlijk gezegd nog nooit gehoord van de Koninklijke Fietsenstalling. "Fietsen is een Koninklijk Gebeuren. Zowel figuurlijk als letterlijk. Ook het Nederlandse Koninklijk Huis speelt in dit opzicht haar rol geducht mee", zo kun je lezen op Koninklijk Fietsen, waarin je naast Oranje velo-info ook een aantal Koninklijke Fietsroutes beschreven vindt.
=> http://www.fietsen.123.nl/koninklijkfietsen.htm

Troonrede en miljoenennota
Eigenlijk weet je al wat er in de troonrede en in de miljoenennota, die eigenlijk een miljardennota is, staat: bezuinigen, broekriem aanhalen, hogere eigen bijdrages, minder verstrekkingen, veel hogere accijnzen en minder asbakken in openbare gelegenheden. Desalniettemin wil je het misschien toch allemaal met eigen ogen zien. Dat kan onder andere, zodra het embargo is opgeheven, vanaf vanmiddag op de site van de SDU.
=> http://www.sdu.nl/prinsjesdag/

Hoedjesdag 2003
De NOS pakt met Prinsjesdag altijd flink uit, ook op het wereldwijde web. Opvallend en leuk is dit jaar een bijdrage over de potsierlijke hoedjes die HM, de verschillende HKH's, Erica Terpstra en een aantal andere vrouwlijke politici op hun hoofd menen te moeten zetten.
=> http://www.omroep.nl/nos/specials/prinsjesdag/2003/index.html

Voor Cyber Kids: Prinsjesdag
Prinsjesdag: ieder jaar, op de derde dinsdag van september, leest de koningin de troonrede voor. Hierin staan de plannen van de regering voor het komende jaar. Een nieuw jaar in de politiek is begonnen. De School TV besteedt daar op een uitgebreide website op een leuke manier aandacht aan en de School TV zou de School TV niet zijn als daar ook niet een aardig filmpje bij zat.
=> Prinsjesdag op School TV


NB - De teksten in het Linksom Archief zijn tot 13 augustus 2004 gepubliceerd op WebWereld en/of in de WebWereld Nieuwsbrief. In sommige gevallen zijn de koppen en/of intro's aan deze herpublicaties toegevoegd.

!! - Kun je een bepaalde link niet meer terugvinden? Klik dan hier voor meer info.

vorige Linksom | Overzicht: september 2003 | volgende Linksom


This document was created by Huib Zegers ©2003-2004