Inhoud

Achter het nieuws
De actuele weblog van De SiteWijzer met links naar de achtergronden van het nieuws

Linksom
De actuele linkrubriek van De SiteWijzer met links naar mooie, lelijke, ontroerende, ergernis wekkende in ieder geval altijd opmerkelijke websites.

Linkarchief
Het linkpakhuis van De Sitewijzer, waarin duizenden geannoteerde links die sinds 1997 in Linksom zijn gepubliceerd, zijn opgeslagen.

Dossiers
Gebundelde links bij belangrijke gebeurtenissen of grote evenementen

Colofon
Hier vind je alle info over de makers van De Sitewijzer, hoe je met hen in contact kunt komen en meer van dit soort nuttige zaken.

Disclaimer
Een aantal juridische zaken wordt hier uit de doeken gedaan.

Home
Klik op de titel en zo kom je weer helemaal aan het begin uit.

Bookmark Linksom

David van Michelangelo wordt in 't openbaar afgesopt

En verder: zogenaamd leuke borden ontsieren het fraaie Hollandse polderlandschap en het kan nog erger. Bijvoorbeeld in de USA.

Geplaatst op woensdag 17 september 2003 | door: Huib Zegers

Omstreden restauratie
Tuutuuttuut, even een lekker sopje maken. Eén van de meest omstreden restauraties aller tijden is gisteren in Florence begonnen. De schoonmaak van de vijf eeuwen oude David van Michelangelo heeft in de afgelopen maanden geleid tot een heftig debat onder kunsthistorici en restauratiedeskundigen. Nat of droog, dat was de centrale vraag. Het is uiteindelijk nat geworden en iedereen kan mee kijken hoe Florence's eigen Truus de Mier, restauratrice Cinzia Parnigoni, de komende maanden dat klusje gaat klaren. De Amerikaanse vereniging Friends of Florence, waarvan ook acteur Mel Gibson en zanger Sting lid zijn, draagt 200.000 euro bij aan de soppartij. Op de website van die club wordt veel aandacht de werkzaamheden besteed.
=> http://www.friendsofflorence.org

Weg met (die) borden
Dik negentien kilometer file stond er gisteren in Flevoland. Dat betekende dat iedereen daar kilometers voor zich uit had kunnen staren over de strakke velden. Behalve als ze een bord voor de kop hadden. Dat wil zeggen, zo'n hardboard knoepert waarop boeren en andere neringdoenden ons van hun beslommeringen kond doen. Op de speciale website Reclame langs de weg zie je een groot aantal van die reclames in willekeurige, unieke series aan je voorbij trekken en je mag er een waardeoordeel van 1 tot en met 10 aan verbinden. Zodra je gestemd hebt verschijnt er weer een nieuwe reclame op je scherm.
=> http://www.reclamelangsdeweg.nl

Nog meer bordenlol
Mocht je in Nederland op leuke-borden-langs-de-weg-gebied niet (meer) voldoende aan je trekken komen, kun je overwegen om te verkassen naar het land van de onbegrensde mogelijkheden. Wat je daar allemaal langs de weg tegenkomt is haast niet te geloven. Voordat je je visa voor de USA gaat bestellen kun je voor een voorproefje terecht bij Sign Language, een collectie foto's van 'humoristische, bizarre en/of tegenstrijdige borden' uit alle uithoeken van de wereld.
=> http://www.signslanguage.com

JavaScript 2
Ben je op zoek naar leuke JavaScript scripts? Op JavaScript 2 vind je er meer dan 8000. Gratis en voor nix.
=> http://www.javascript-2.com

Voor Cyber Kids: Asterix Plaza
Zo'n 2000 jaar geleden was heel Gallië (zo heette Frankrijk toen) bezet door soldaten van Caesar, de Romeinse veldheer. Héél Gallië? Nee, een kleine nederzetting bleef moedig weerstand bieden aan de overweldigers en maakte het leven van de Romeinen in de omliggende legerplaatsen bepaald niet gemakkelijk. Op Asterix Plaza vind je alle benodigde achtergrondinformatie.
=> http://www.xs4all.nl/~jukkie/plaza/asterix/

!! - Kun je een bepaalde link niet meer terugvinden? Klik dan hier voor meer info.


vorige Linksom | Overzicht: september 2003 | volgende Linksom


This document was created by Huib Zegers ©2001-2003