Inhoud

Achter het nieuws
De actuele weblog van De SiteWijzer met links naar de achtergronden van het nieuws

Linksom
De actuele linkrubriek van De SiteWijzer met links naar mooie, lelijke, ontroerende, ergernis wekkende in ieder geval altijd opmerkelijke websites.

Linkarchief
Het linkpakhuis van De Sitewijzer, waarin duizenden geannoteerde links die sinds 1997 in Linksom zijn gepubliceerd, zijn opgeslagen.

Dossiers
Gebundelde links bij belangrijke gebeurtenissen of grote evenementen

Colofon
Hier vind je alle info over de makers van De Sitewijzer, hoe je met hen in contact kunt komen en meer van dit soort nuttige zaken.

Disclaimer
Een aantal juridische zaken wordt hier uit de doeken gedaan.

Home
Klik op de titel en zo kom je weer helemaal aan het begin uit.

Bookmark Linksom

Arabisch Schiereiland ligt onder christelijk gebedsvuur

En verder: de oppositie zegt dat de Hete Herfst morgen begint en stappen met een bammetje in je hand

Geplaatst op vrijdag 19 september 2003 | door: Huib Zegers

Arabië gekerstend
De moskeeën schieten in de westerse wereld als paddestoelen de grond uit. Een klein groepje christenen wil tegenwicht bieden en heeft het op zich genomen om het hele Arabische Schiereiland te kerstenen. Niet door de woestijnen van Bahrein, Koeweit, Oman, Katar, Saoedi Arabië, Jemen en de Verenigde Arabische Emiraten vol te plempen met christelijke kerken, maar simpel door het gebed. Volgens Gebed voor het Arabisch Schiereiland kan een beetje flink doorbidden er zelfs toe leiden dat de islamitische heersers aldaar zich bekeren tot het christendom. Tsja, dit lijkt toch vooral een verhaal van 'eerst zien en dan ....' eh, nou ja. Misschien is de betiteling 'gebed zonder end' hier meer op z'n plaats.
=> http://www.g-a-s.nl

MP3 op een cassettebandje
De videotape lijkt snel aan populariteit in te boeten, maar als het aan het Zuid-Koreaanse bedrijf Axxen ligt, gaat de audio-cassette een nieuwe levensfase tegemoet. Plusdeck heet het noeuwe product van dit bedrijf waarmee de pc alle mogelijkheden krijgt van een cassettedeck. Axxen bmaakte hiervoor een speciale drive voor in een pc-kast. Met Plusdeck zijn bestandsformaten als mp3, wma, wav en Real Audio, over te zetten van je pc naar een cassettebandje. Omgekeerd kan elk muzieknummer op een bandje omgezet worden naar een mp3-bestand. Waarschijnlijk zal het speeltje dat 107 euro kost, voorlopig niet in Europa te koop zijn.
=> http://www.plusdeck.com/english/

Hete herfst
De inhoud van de troonrede en miljoennenota van afgelopen dinsdag is bij veel mensen in het verkeerde keelgat geschoten. De gezamenlijke oppositie, zowel politieke partijen als maatschappelijke organisaties, heeft zich verenigd in het Platform Keer het Tij. Morgen houdt deze club een grote demonstratie in Amsterdam. Kortom, de Hete Herfst is begonnen.
=> http://www.keerhettij.nl

Lunchwandelen
Wandel jij al lunch? Nee? Dat zou je toch eens moeten overwegen: gezellig babbelend met je collega's loop je dagelijks met een bammetje in de hand een rondje over dat vreselijke industrieterrein of door dat oersaaie kantorenconglomoraat. Waarom moet ik toch aan 'Debiteuren, Crediteuren' denken?
=> http://www.lunchwandelen.nl

Voor Cyber Kids: Smurfsite
Zijn naam is Mark. Hij is 6 jaar ("11 februarie hoop ik 7 jaar te smurfen") en hij gaat al naar groep 3 van de Julianaschool ("vind ik een te smurfige school!") en hij vertelt verder: "Mijn grote hobby is voetballen en niet te vergeten smurf ik graag op de computer, kleuren ben ik zelf ook gek op en het liefst kleur ik met de kleur blauw, want dat past het best bij mijn lieve smurfen vriendjes." Mark wenst je veel smurfplezier op zijn site!
=> http://home.hetnet.nl/~houvast/

!! - Kun je een bepaalde link niet meer terugvinden? Klik dan hier voor meer info.


vorige Linksom | Overzicht: september 2003 | volgende Linksom


This document was created by Huib Zegers ©2001-2003