Inhoud

Achter het nieuws
De actuele weblog van De SiteWijzer met links naar de achtergronden van het nieuws

Linksom
De actuele linkrubriek van De SiteWijzer met links naar mooie, lelijke, ontroerende, ergernis wekkende in ieder geval altijd opmerkelijke websites.

Linkarchief
Het linkpakhuis van De Sitewijzer, waarin duizenden geannoteerde links die sinds 1997 in Linksom zijn gepubliceerd, zijn opgeslagen.

Dossiers
Gebundelde links bij belangrijke gebeurtenissen of grote evenementen

Colofon
Hier vind je alle info over de makers van De Sitewijzer, hoe je met hen in contact kunt komen en meer van dit soort nuttige zaken.

Disclaimer
Een aantal juridische zaken wordt hier uit de doeken gedaan.

Home
Klik op de titel en zo kom je weer helemaal aan het begin uit.

Bookmark Linksom

Plan je route inclusief een file-prognose

En verder: maak een afspraakje met een auto en oerend hard scheuren naar je laatste rustplaats

Geplaatst op maandag 22 september 2003 | door: Huib Zegers

Filemeter
"Je komt er 's ochtends en 's avonds mee weg. "Sorry dat ik zo laat ben, er stond file." Maar die vlieger gaat nu niet meer op. Met de AD Filemeter is rijdend Nederland een excuus kwijt. Met onze meter is precies na te gaan of er op een bepaalde dag en tijdstip wel files stonden. Veel belangrijker dan het ontmaskeren van jokkebrokken is natuurlijk dat automobilisten hun reis vooraf kunnen plannen met de recente gegevens over oponthoud", zo prijst het Algemeen Dagblad zijn nieuwe speeltje aan. De filemeter geeft van 32 routes voor elk uur de gemiddelde filelengte in een maand weer. Ben je van plan een ritje te gaan maken over één van die wegen dan kun je die aanklikken op de kaart en op grond van de getoonde gegevens een inschatting maken van de te verwachten reistijd. Mocht de prognose heel somber zijn kun je natuurlijk spoorslags doorklikken naar een gratis OV-advies. En dat nog wel van deur tot deur!
=> http://www.ad.nl/filemeter/

Autodate Dag
Over fileproblematiek en autorijden gesproken: vandaag is het de laatste dag van de 'Week van de vooruitgang' en deze dag is de Autodate Dag gedoopt. Want af en toe is het best handig om een auto te kunnen gebruiken. Voor die momenten is autodate de oplossing. Ter vervanging van de eigen auto en als aanvulling op openbaar vervoer en fiets. Autodate zorgt voor minder parkeerplaatsen en geeft ruimte voor meer groen of speelplaatsen.
=> http://www.autodate.nl

Uitvaartmotor
Je hoeft geen overleden biker te zijn om naar je laatste rustplaats te worden vervoerd in een motor met zijspan. De Britse uitvaartondernemer annex geestelijke Paul Sinclair, in motorrijderskringen beter bekend als de Faster Pastor scheurt op zijn Triumph met om het even wie in de overdekte zijspan naar een begraafplaats of crematorium naar keuze. Oerend hard dus.
=> http://www.motorcyclefunerals.com

Brokkenpiloten
Een leuke site voor de leergierige aanhangers van Osama Bin-Laden en andere lieden die wel eens een vliegtuig willen besturen. Gebruik de pijltjestoetsen om het vliegtuig veilig aan de grond te zetten. Speel het spel en ontdek dat we allemaal brokkenpiloten zijn.
=> http://www.severin.ch/krassair/

Voor Cyber Kids: Fantasie
De Fantasie is een schatkamer van dromen en sprookjes, al vijf jaar lang. Je vindt er ontzettend veel leuke dingen over sprookjes, kabouters, de liefde, magie, schatten, geheimen en noem maar op.
=> http://www.defantasie.com

!! - Kun je een bepaalde link niet meer terugvinden? Klik dan hier voor meer info.


vorige Linksom | Overzicht: september 2003 | volgende Linksom


This document was created by Huib Zegers ©2001-2003