Inhoud

Achter het nieuws
De actuele weblog van De SiteWijzer met links naar de achtergronden van het nieuws

Linksom
De actuele linkrubriek van De SiteWijzer met links naar mooie, lelijke, ontroerende, ergernis wekkende in ieder geval altijd opmerkelijke websites.

Linkarchief
Het linkpakhuis van De Sitewijzer, waarin duizenden geannoteerde links die sinds 1997 in Linksom zijn gepubliceerd, zijn opgeslagen.

Dossiers
Gebundelde links bij belangrijke gebeurtenissen of grote evenementen

Colofon
Hier vind je alle info over de makers van De Sitewijzer, hoe je met hen in contact kunt komen en meer van dit soort nuttige zaken.

Disclaimer
Een aantal juridische zaken wordt hier uit de doeken gedaan.

Home
Klik op de titel en zo kom je weer helemaal aan het begin uit.

Bookmark Linksom

Nederland rouwt om Johan Stekelenburg

En verder: Jaap de Hoop Scheffer wordt de derde Nederlandse NAVO-baas en speel Osama Bin Lotto, the game, online

Geplaatst op dinsdag 23 september 2003 | door: Huib Zegers

Johan Stekelenburg
Vrijwel geheel Nederland heeft geschokt, verslagen en bedroefd gereageerd op het overlijden van burgemeester Johan Stekelenburg (61) van Tilburg. Hij overleed aan de gevolgen van slokdarmkanker. Inmiddels stromen op de website van de gemeente Tilburg de condoleances voor de overleden burgrvader binnen. Vanmorgen rond half acht hadden al meer dan tweeduizend mensen gebruik gemaakt van het digitale condoleanceregister op de gemeentelijke website. De reacties komen binnen uit het hele land. Ook op de site van de PvdA is het druk. Hier zijn vandaag al honderden reacties achtergelaten. Op de gemeentelijke website vind je naast het condoleanceregister ook een biografie van Johan Stekelenburg, een foto-overzicht en een aantal persberichten aangaande zijn overlijden.
=> www2.tilburg.nl

NAVO-baas
Waarin een klein land groot kan zijn: eerst mocht Stikker, vervolgens Luns en nou Japie de boodschappenjongen zijn die tussen de echte defensiekopstukken heen en weer pendelt. Uiteraard heet zijn nieuwe baantje geen boodschappenjongen, maar secretaris-generaal van de NAVO. De Amerikaanse president Bush schijnt met instemming te hebben gereageerd op de benoeming van Japie. Hij prees de inzet van de Nederlander voor de 'transatlantische samenwerking'. Jaap de Hoop Scheffer wordt uit hoofde van zijn nieuwe functie ook de eindverantwoordelijke voor het blad NAVO Kroniek waarin ‘belangrijke Atlantische discussies’ (een eufemisme voor oeverloos gezwets?) worden gevoerd.
=> http://www.nato.int

Geboren leiders
"Wie als eerste kind uit moeders buik komt, kan zich alvast verheugen op een carrière in een leidinggevende baan. Dit was al bekend uit onderzoek onder Amerikaanse presidenten, George W. is de oudste van zes, maar hoogleraar politicologie Rudy Andeweg en student Steef van den Berg weten nu ook dat de ouders daarvoor verantwoordelijk zijn", zo blijkt uit een onderzoek van de Leidse Universiteit. Verder bevreemdt het ons niet dat veel Haagse politici door en door verwende enige kinderen zijn.
=> http://www.leidenuniv.nl/mare/2003/03/0102.html

Osama Bin Lotto
Op JabTV raakt de moderne mens niet gauw uitgekeken en/of gespeeld. Bij Kim Jung Il kun je tweedehands massavernietigingswapens kopen, kijk naar de Muppet Aids Campaign of luister naar een toespraak van George W. Bush. Speel Osama Bin Lotto of beproef je geluk op de 'DNA Slot Machine featuring Britney Spears'. Aardig is ook de game waarin je Michael Jackson steeds van een ander uiterlijk kunt voorzien. En vergeet niet naar de commercial voor ‘Jihad Joe’ te kijken.
=> http://www.jabtv.com

Voor Cyber Kids: Kindertent
Op Kindertent.nl kun je gratis een eigen site maken. Daarnaast is er volop gelegenheid om elkaar berichtjes te sturen, msn-adressen uit te wisselen en te chatten! Nu met een eigen forum!
=> www.kindertent.nl

!! - Kun je een bepaalde link niet meer terugvinden? Klik dan hier voor meer info.

vorige Linksom | Overzicht: september 2003 | volgende Linksom


This document was created by Huib Zegers ©2003-2004