Inhoud

Achter het nieuws
De actuele weblog van De SiteWijzer met links naar de achtergronden van het nieuws

Linksom
De actuele linkrubriek van De SiteWijzer met links naar mooie, lelijke, ontroerende, ergernis wekkende in ieder geval altijd opmerkelijke websites.

Linkarchief
Het linkpakhuis van De Sitewijzer, waarin duizenden geannoteerde links die sinds 1997 in Linksom zijn gepubliceerd, zijn opgeslagen.

Dossiers
Gebundelde links bij belangrijke gebeurtenissen of grote evenementen

Colofon
Hier vind je alle info over de makers van De Sitewijzer, hoe je met hen in contact kunt komen en meer van dit soort nuttige zaken.

Disclaimer
Een aantal juridische zaken wordt hier uit de doeken gedaan.

Home
Klik op de titel en zo kom je weer helemaal aan het begin uit.

Kijk! Pappie staat al uren in de file

En verder: stilstaan bij de plotselinge dood van Bram Vermeulen en zelf online hiëroglyfen maken

Geplaatst op maandag 6 september 2004 | door: Huib Zegers

Files bespieden
"Het verhaal van de VerkeersInformatieDienst begint in 1998, toen het Korps Landelijke PolitieDiensten haar Politieverkeerscentrale liet opgaan in TIC-Nederland en stopte met het verspreiden van verkeersinformatie aan burgers. Een aantal mensen, waaronder Jelles Bode en Theo Gerritsen, die in het Driebergense hun sporen hadden verdiend, besloten het gat te vullen middels een samenwerking met het telecommunicatiebedrijf US Telecom. De VerkeersInformatieDienst was een feit", zo kun je lezen op de site van de VerkeersInformatieDienst die naast de berichtgeving via radio en tv nu ook webcams in de strijd heeft gegooid. Nu zijn het er nog maar drie, maar er komen er meer, dat is althans de belofte. Kunnen de kinderen voor het slapen gaan toch pappie nog even zien als ie in de file staat.
=> http://www.vid.nl

Bram Vermeulen
De Nederlandstalige liedjesschrijver, zanger en theaterman Bram Vermeulen is zaterdagochtend tijdens zijn vakantie in Italië aan een hartaanval overleden. Hij is vooral bekend van het cabaretduo Neerlands Hoop, samen met Freek de Jonge. Later was Vermeulen (57) actief als liedjesmaker. Op de website van Bram Vermeulen vind je een kort communiqué betreffende zijn overlijden en een link naar het online condoleanceregister.
=> http://www.bramvermeulen.nl

Hoog in 't laagland
The Climbing Dutchman is een opmerkelijke man. Hij weet in een van de platste landen ter wereld een fraaie webhalte over klimmen te laten verrijzen. De informatie op deze site beperkt zich niet tot Nederland alleen, ook is er veel informatie te vinden over de klim- en bergsport op het internationale vlak. Hoewel er grote verschillen zijn tussen zaken als alpien-, rots- en indoorklimmen probeert hij toch deze zaken te combineren. En Hollanders: er is geen reden voor een minderwaardigheidcomplex. Denemarken en Vaticaanstad, om er maar eens een paar te noemen, zijn nog veel platter.
=> http://www.climbingdutchman.com

Virtual Drag Racing
Zo gaat 't dus: kies eerst één van die prachtige bolides, draai een moertje en een boutje wat losser of vaster of doe nog iets anders. Ruil vervolgens wat onderdelen met anderen en daag dan iemand online uit voor een geweldige racepartij! Mooi gemaakt.
=> http://weaselcircus.com/games/detailed/241.shtml

Voor Cyber Kids: Hiëroglyfen
Je kent misschien het liedje 'Walk Like an Egyptian' wel waarin je kunt zien dat de oude Egyptenaren heel anders liepen dan wij nu. Zij liepen als het ware naar opzij. Schrijven deden ze ook heel anders. Ze schreven in hiëroglyfen, een soort hele kleine tekeningetjes. Write Like an Egyptian is een site waarop een online hiëroglyfenmaker is te vinden.
=> Online Hiëroglyfenmaker

!! - Kun je een bepaalde link niet meer terugvinden? Klik dan hier voor meer info.


vorige Linksom | Overzicht: september 2004 | volgende Linksom


This document was created by Huib Zegers ©2001-2004