Inhoud

Achter het nieuws
De actuele weblog van De SiteWijzer met links naar de achtergronden van het nieuws

Linksom
De actuele linkrubriek van De SiteWijzer met links naar mooie, lelijke, ontroerende, ergernis wekkende in ieder geval altijd opmerkelijke websites.

Linkarchief
Het linkpakhuis van De Sitewijzer, waarin duizenden geannoteerde links die sinds 1997 in Linksom zijn gepubliceerd, zijn opgeslagen.

Dossiers
Gebundelde links bij belangrijke gebeurtenissen of grote evenementen

Colofon
Hier vind je alle info over de makers van De Sitewijzer, hoe je met hen in contact kunt komen en meer van dit soort nuttige zaken.

Disclaimer
Een aantal juridische zaken wordt hier uit de doeken gedaan.

Home
Klik op de titel en zo kom je weer helemaal aan het begin uit.

Bookmark Linksom

Oranje moet vanavond alle remmen los gooien

En verder: download een fraai album voor het goede doel en online huiswerk voor leerkrachten

Geplaatst op woensdag 8 september 2004 | door: Huib Zegers

Onaangename tegenstander
"Afgaand op de trainingen van Oranje heeft het er alle schijn van dat Marco van Basten in het WK-kwalificatieduel met Tsjechië kiest voor een voorhoede met Romeo Castelen, Dirk Kuijt en Pierre van Hooijdonk. Maandag oefende de bondscoach, net als zondag, met Kuijt op rechts, Castelen op links en Van Hooijdonk als midvoor. Van Basten probeerde ook opnieuw een systeem uit met drie verdedigers. De defensie bestond net als een dag eerder uit Khalid Bouhlarouz, André Ooijer en Johnny Heitinga", zo lazen we in de Voetbalkrant van de NOS. Mij maakt het niet uit. Als er nu maar eindelijk gewonnen wordt van Tjechië. Op de website van de KNVB vind je alle feiten betreffende Oranje en de Tsjechische Republiek, "een onaangename tegenstander voor het Nederlands elftal".
=> http://www.knvb.nl

Download voor het goede doel
De internationale hulprganisatie Oxfam schakelt bij zijn humanitaire acties internet in. De organisatie heeft een compilatiealbum uitgebracht dat gedownload kan worden. Daarop staan 18 tracks van de groten uit de muziekwereld, zoals Ash, REM, Jet Faithless, David Gray. Het album kost 7,99 Britse pond, en vijf pond daarvan gaat rechtstreeks naar Oxfam. De website is in verband met kopieerbeveiligingen alleen toegankelijk voor lieden die Internet Explorer gebruiken.
=> http://www.theregister.co.uk/...

Vlaamse seniorensite
Dat is leuk, een website die geheel is gemaakt voor Vlaamse senioren. (Vooruit, hun leeftijdsgenoten uit het vlakke 'Olland mogen lekker meekijken!) De site biedt snel nieuws en handige links voor jong, niet meer zo piep en stokoud en alles dat daar tussen ligt. SeniorenNet heet de site die als ondertitel 'de startpagina voor senioren: de actieve 50-plussers' meekreeg.
=> http://www.seniorennet.be

Huiswerk voor leerkrachten
Meesters en juffen die aan het begin van dit nieuwe schooljaar nog dolende zijn, kunnen op eSchoolnet.org terecht voor informatie over het gebruik van internet op school, (e-)educatieve links en nieuwe praktijkmethodes. Verder vinden ze op deze tamelijk uitgebreide webhalte gegevens over internationale onderwijsprojecten. Vinden ze nix van hun gading dan kunnen ze in ieder geval hun talenkennis een beethe oppoetsen want er zijn niet veel Nederlandse teksten op deze site te vinden.
=> http://www.eschoolnet.org

Voor Cyber Kids: Colmschate
Of het winkelcentrum Colmschate in Deventer beduidend leuker is dan andere koopcentra in ons kleine landje kan ik niet beoordelen. Maar de kinderafdeling van de website van het winkelcentrum zit zo boordevol spelletjes, kleurplaten, recepten en andere leuke dingen dat je gewoon geen zin meer hebt om met je ouders boodschappen te gaan doen. Zelfs niet in Colmschate.
=> http://www.colmschate.com/kidscorner.htm

!! - Kun je een bepaalde link niet meer terugvinden? Klik dan hier voor meer info.


vorige Linksom | Overzicht: september 2004 | volgende Linksom


This document was created by Huib Zegers ©2001-2004