Inhoud

Achter het nieuws
De actuele weblog van De SiteWijzer met links naar de achtergronden van het nieuws

Linksom
De actuele linkrubriek van De SiteWijzer met links naar mooie, lelijke, ontroerende, ergernis wekkende in ieder geval altijd opmerkelijke websites.

Linkarchief
Het linkpakhuis van De Sitewijzer, waarin duizenden geannoteerde links die sinds 1997 in Linksom zijn gepubliceerd, zijn opgeslagen.

Dossiers
Gebundelde links bij belangrijke gebeurtenissen of grote evenementen

Colofon
Hier vind je alle info over de makers van De Sitewijzer, hoe je met hen in contact kunt komen en meer van dit soort nuttige zaken.

Disclaimer
Een aantal juridische zaken wordt hier uit de doeken gedaan.

Home
Klik op de titel en zo kom je weer helemaal aan het begin uit.

Bookmark Linksom

GSM-zendmast vermomt zich als plastic conifeer

En verder: zadel grote organisaties op met de portokosten van je snail mailcorrespondentie en een online converter voor Romeinse cijfers

Geplaatst op vrijdag 1 oktober 2004 | door: Huib Zegers

GSM-masten vermomd
GSM-masten zijn lelijke dingen en kunnen een erg negatieve invloed hebben op een fraai landschap. Maar of we nu op de goede weg zijn als we ze vermommen als plastic spar of ander geboomte valt te bezien. Heel erg wansmakelijk is natuurlijk de plastic conifeer. Een echte conifeer is al het toppunt van truttigheid dus kunnen we alleen maar van harte instemmen met de verzuchting van de maker van Fraud Frond: "Every time I see a Bogus Botanical or a Counterfeit Conifer, I can't help giggling at the absurdity of it all",
=> www.fraudfrond.com

Gratis je post versturen
We zijn er altijd op uit om zuinige Hollanders een handje te helpen. Wat dacht je hier van: "Je kunt nu gratis je post versturen naar een ruim aantal Nederlandse bedrijven en organisaties, door gebruik te maken van een antwoordnummer. Via deze website kun je gratis de antwoordnummers opzoeken en zodoende minimaal 39 cent per brief besparen!" Dat is het lokkertje van de website met de alles zeggende naam Antwoordnummer.nl.
=> www.antwoordnummer.nl


Romeinse cijfers
De Asterix-fans weten het al jaren: Romeinen waren rare jongens. Ze gebruikten hun alfabet niet alleen om mee te schrijven, maar ook om mee te rekenen. Heb je problemen met al die lettercombinaties die eigenlijk getallen voorstellen? Surf dan naar Nova Romana. Je geeft daar de Romeinse lettercodes in en krijgt er een getal in cijfers voor terug. Of je geeft een 'gewoon' arabisch getal in en je krijgt vervolgens de corresponderende Romeinse lettercode voorgeschoteld.
=> www.novaroma.org/via_romana/numbers.html

Tijd voor stamppot
Hoewel de R alweer 31 dagen in de maand zit, gaan we nu toch serieus de koude tijden tegemoet. Tijd dus voor oer-Hollandse stamppotten. Hoe je alles op verantwoorde wijze kunt stampen wordt uitgelegd op de Hollandse Pot.
=> www.hollandsepot.dordt.nl/stamppot/stamppot.htm

Voor Cyber Kids: IJsberen
Als je geïnteresseerd bent in alles dat groeit, bloeit, ademt en leeft, dan ben je natuurlijk ook nieuwsgierig naar het wel en wee van een heel bijzondere dierensoort: de IJsbeer. Op IJsbeer Info vind je heel veel info over deze machtige dieren.
=> www.ijsbeer.info

Tenslotte: vijf jaar geleden in Linksom:
=> Een elektrisch blad voor ouders

!! - Kun je een bepaalde link niet meer terugvinden? Klik dan hier voor meer info.

vorige Linksom | Overzicht: oktober 2004 | volgende Linksom


This document was created by Huib Zegers ©2001-2004