Inhoud

Achter het nieuws
De actuele weblog van De SiteWijzer met links naar de achtergronden van het nieuws

Linksom
De actuele linkrubriek van De SiteWijzer met links naar mooie, lelijke, ontroerende, ergernis wekkende in ieder geval altijd opmerkelijke websites.

Linkarchief
Het linkpakhuis van De Sitewijzer, waarin duizenden geannoteerde links die sinds 1997 in Linksom zijn gepubliceerd, zijn opgeslagen.

Dossiers
Gebundelde links bij belangrijke gebeurtenissen of grote evenementen

Colofon
Hier vind je alle info over de makers van De Sitewijzer, hoe je met hen in contact kunt komen en meer van dit soort nuttige zaken.

Disclaimer
Een aantal juridische zaken wordt hier uit de doeken gedaan.

Home
Klik op de titel en zo kom je weer helemaal aan het begin uit.

Bookmark Linksom

Nieuwe browser tast hegemonie Internet Explorer aan

En verder: een opgestoken middelvinger als reactie op een gekruiste middel- en wijsvinger en ruim 300 Nederlandse 'streaming radiostations'

Geplaatst op woensdag 13 oktober 2004 | door: Huib Zegers

Firefox
'Internetvoorhoede doet IE in de ban', zo kopte WebWereld een paar weken geleden. In het bewuste artikel wordt melding gemaakt van het feit dat de nieuwe browser Firefox door steeds meer internetters als een goede en veilige vervanging (of soms aanvulling) op Microsoft's Internet Explorer wordt gezien. Ook in andere media zijn veel lovende woorden over Firefox te vinden. Versie 1.0 van deze browser is inmiddels al miljoenen malen (gratis) gedownload.
=> www.firefox.com

Ireactie op een Xmoment
"Een Xmoment is het moment dat je elkaar een X-teken (dmv gekruiste middel- en wijsvinger) geeft. Dit Xmoment kan daarna op de website worden vastgelegd zodat degene die het Xmoment meemaakten, het Xmoment weer op de website kunnen terugvinden. Zoals je het teken geeft (met je duim en pink) dat je iemand zult bellen, zo kun je nu voortaan ook het X-teken geven, wat wil zeggen dat je elkaar terugziet op www.Xmoment.nl. Handig toch?", zo zeggen de uitbaters van deze site. Ik heb 't een paar geprobeerd, maar ben steeds niet verder gekomen dan een Ireactie (opgestoken middelvinger).
=> www.xmoment.nl

Naakt in Nebraska
Ze heet Melissa, ze woont in Lincoln in de Amerikaanse staat Nebraska en heeft naaktfoto's van zichzelf op het wereldwijde web gezet. Niets bijzonders dus, want dat doen vele miljoenen al dan niet op geld beluste lieden iedere dag. Maar in Lincoln kan dat niet door de beugel. Althans niet in de ogen van de koene moraalridders die daar zijn belast met de handhaving van orde en tucht. Derhalve werd Melissa opgezadeld met een boete van honderdvijftig dollar omdat ze op openbare plaatsen in die gemeente uit de kleren was gegaan. Niet uit het veld geslagen door de boete kondigde Melissa aan om verder te gaan met haar website met naaktfoto's van zichzelf. "Ik hou er nu eenmaal van om in publiek naakt te zijn", aldus de beroeps-exhibitioniste. En laten we wel wezen: honderdvijftig dollar is een kleine investering als je bedenkt dat haar website dankzij verhalen in onder andere Geek News tot ver buiten de grenzen van Lincoln is gepromoot.
=> www.melissalincoln.com

Rood, wit, blauw in streaming audio
Te land, ter zee of in de lucht, waar dan ook ter wereld: je kunt via het wereldwijde web altoos luisteren naar Hollandse klanken van meer dan 300 online Nederlandse radiostations. De urls van deze zenders zijn door ene Pieter J. de Vries verzameld op Dutch streaming radiostations.
=> pjdevries.alphenweb.nl/dutch.htm

Voor Cyber Kids: Leuke games
Leuke gratis online spelletjes vind je op Gamie.
=> www.gamie.nl

Tenslotte: vijf jaar geleden in Linksom:
=> Olé, olé, het Oranjegevoel en de Nobelprijs

!! - Kun je een bepaalde link niet meer terugvinden? Klik dan hier voor meer info.


vorige Linksom | Overzicht: oktober 2004 | volgende Linksom


This document was created by Huib Zegers ©2001-2004