Inhoud

Achter het nieuws
De actuele weblog van De SiteWijzer met links naar de achtergronden van het nieuws

Linksom
De actuele linkrubriek van De SiteWijzer met links naar mooie, lelijke, ontroerende, ergernis wekkende in ieder geval altijd opmerkelijke websites.

Linkarchief
Het linkpakhuis van De Sitewijzer, waarin duizenden geannoteerde links die sinds 1997 in Linksom zijn gepubliceerd, zijn opgeslagen.

Dossiers
Gebundelde links bij belangrijke gebeurtenissen of grote evenementen

Colofon
Hier vind je alle info over de makers van De Sitewijzer, hoe je met hen in contact kunt komen en meer van dit soort nuttige zaken.

Disclaimer
Een aantal juridische zaken wordt hier uit de doeken gedaan.

Home
Klik op de titel en zo kom je weer helemaal aan het begin uit.

Bookmark Linksom

Nep-advocaat snoert Multatuli de mond

En verder: Google schijnt toch niet alles te vinden en jeugdige Brabo strijdt tegen John de Mol

Geplaatst op vrijdag 15 oktober 2004 | door: Huib Zegers

Multatuli onmiddellijk verwijderd
De digitale burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom (BOF) onderzocht hoe internetproviders reageren op al dan niet vermeende schendingen van het auteursrecht. Als test werden bij een tiental providers websites geopend, waarop een tekst van Multatuli werd gepubliceerd. Die tekst behoort sinds 1957 tot het publieke domein want het auteursrecht verloopt zeventig jaar na de dood van de maker. Zoals ieder oplettend lezertje weet overleed Multatuli in 1887. BOF verzon het Eduard Douwes Dekker Genootschap met een bijbehorende advocaat die via nota bene Hotmail klachten naar de providers stuurde omdat er inbreuk zou gepleegd zijn op de auteursrechten. Maar liefst zeven van de tien bibberende ISPs namen onmiddellijk maatregelen tegen de 'overtreders'.
=> www.bof.nl/takedown

Non-resultaten in 's werelds grootste snuffelaar
Voor sommige mensen zal het een schok zijn: er zijn dingen die Google niet kan vinden. Als zoiets jou is overkomen kun je het op deze site melden en je kunt ook de non-resultaten van anderen inspecteren.
=> www.cantfindongoogle.com

Reddingsactie voor Nickelodeon
"Sinds een paar weken is bekend dat televisie icoon John de Mol op Nickelodeon in de avonduren een commercielezender wil beginnen. Dat betekend dus dat wij ’s avonds niet meer kunnen kijken naar onze favoriete cartoons en series. Toen een paar jaar geleden Nickelodeon en kindernet samen in zee gingen, leek het een gat in de markt. Veel kinderen stemde (toen nog) ’s middags af op Net 5. Maar Kindernet en Nickelodeon wouden meer. Ze belsoten samen met Veronica een nieuw kanaal te beginnen. Toen de Veronica uitzendingen giganties flopte en het bedrijf al 3 verschillende leider had gehad, is besloten om Veronica van de buis af te halen. Nickelodeon kreeg dus de hele zender voor zich zelf. Met grote hits als: Zoop,Sponge bob en herhalingen van Bassie en Adriaan maakte Nickelodeon de kinder wereld onveilig. De zender haalde zelfs concurent Fox kids bijna in, die al jaren lang de populairste zender was." Dat schrijft Maurits Spijkerman (14) uit Nuenen. En de strijd die hij voert oogt heel sympathiek. Toch zou Maurits misschien baat kunnen hebben bij een paar televisieloze avonden. Bijvoorbeeld om zijn huiswerk te maken. Welk vak? Nederlands wellicht?
=> www.rednickelodeon.tk

Vliegtuig van de zaak
Wie voor 15 december lid wordt van BlueBiz maakt kans op een vliegtuig van de zaak. Voor één dagje weliswaar, maar toch... Diverse KLM-databases worden ingezet in de campagne: Flying Dutchman-leden, KLM reisagenten en bestaande BlueBiz-leden, iedereen wordt aangespoord om zoveel mogelijk zakenreizen per blauwe vogel te maken. Een incentive heet dat in goed Nederlands.
=> www.vliegtuigvandezaak.nl

Voor Cyber Kids: Kiddiesplace
"Over 34 dagen wordt Kiddiesplace.nl 1 jaar! En dat is reden voor een... FEESTJE!! Op 18 november zal Kiddiesplace.nl helemaal fris en geupdatet het web op gaan!" We kunnen haast niet wachten!
=> www.kiddiesplace.nl

Tenslotte: vijf jaar geleden in Linksom:
=> Steek de vlag uit voor Artsen zonder Grenzen

!! - Kun je een bepaalde link niet meer terugvinden? Klik dan hier voor meer info.


vorige Linksom | Overzicht: oktober 2004 | volgende Linksom


This document was created by Huib Zegers ©2004