Inhoud

Achter het nieuws
De actuele weblog van De SiteWijzer met links naar de achtergronden van het nieuws

Linksom
De actuele linkrubriek van De SiteWijzer met links naar mooie, lelijke, ontroerende, ergernis wekkende in ieder geval altijd opmerkelijke websites.

Linkarchief
Het linkpakhuis van De Sitewijzer, waarin duizenden geannoteerde links die sinds 1997 in Linksom zijn gepubliceerd, zijn opgeslagen.

Dossiers
Gebundelde links bij belangrijke gebeurtenissen of grote evenementen

Colofon
Hier vind je alle info over de makers van De Sitewijzer, hoe je met hen in contact kunt komen en meer van dit soort nuttige zaken.

Disclaimer
Een aantal juridische zaken wordt hier uit de doeken gedaan.

Home
Klik op de titel en zo kom je weer helemaal aan het begin uit.

Bookmark Linksom

Noren gooien hun extensie in de vredesstrijd

En verder: een flashy site vol verslavende links en schoolkinderen wordt opgeroepen om te klikken (met de muis)

Geplaatst op maandag 18 oktober 2004 | door: Huib Zegers

No van Noorwegen
Meer dan tachtig procent van alle Noren is tegenstander van het buitenlands beleid van president Bush. Ook is een meerderheid voorstander van het terugtrekken van de Noorse troepen uit Irak. Sterker nog: ze zijn onthutst over het feit dat Noorwegen als speciale bondgenoot is geroemd in de 'State of the Union' -zeg maar de Amerikaanse troonrede- van dit jaar. Derhalve heeft een groep Noren, verenigd in Tellhim.no (hoe toepasselijk kan een landextensie zijn), geld ingezameld om grote advertenties in de Amerikaanse pers te publiceren en er is nu ook een website die de doelstelling van de actie toelicht.
=> www.tellhim.no

Verslavende site
De naam zegt 't al: addictinggames.com. Het is een tamelijk uitgebreide site waarop jeeen hele collectie links vindt naar Flash spelletjes. Game on!
=> www.addictinggames.com

BaaBaa
Liefhebbers van Engelse kinderliedjes, Starwars en animaties komen blatend aan hun trekken op BaaBaa Imperial Sheep.
=> www.koit.pwp.blueyonder.co.uk/baabaa.html

Rijsteters kunnen 'lekker meedoen'
De rijsttovenaars van Lassie zijn een nieuwe campagne begonnen, met de Surinaamse stand-up comedian Quintis in de hoofdrol. Tegelijk met de TV commercials is een nieuwe site gelanceerd waar dezelfde Quintis - bekend van de talkshow 'Raymann is Laat' - eveneens als gastheer optreedt. Er is een 'lekker meedoen'-actie waarmee je met je zelf bedachte en/of ontwikkelde rijstgerecht één van de opvallende Quintis-bloesjes kunt winnen. Daarnaast kun je 'avontuurlijk mixen met Quintis, recepten downloaden en e-cards versturen. Ook biedt de site info over Lassie (het rijstmerk en niet de hond), tips voor werkstukken en informatie over rijst en gezondheid.
=> www.lassie.nl

Voor Cyber Kids: Klikken Mag!
De website Klikken Mag! zorgt ervoor dat je het makkelijker krijgt op school. Want je vindt hier allerlei hulpjes. Bijvoorbeeld om een cool verhaal te schrijven of een goede spreekbeurt te houden. En ook buiten school is het leuk om hier te zijn, want je kunt er allerlei spelletjes spelen. Spelletjes die er stiekem ook nog voor zorgen dat je beter wordt in taal en rekenen!
=> klikkenmag.kennisnet.nl

Tenslotte: vijf jaar geleden in Linksom:
=> De dood in cyberspace

!! - Kun je een bepaalde link niet meer terugvinden? Klik dan hier voor meer info.


vorige Linksom | Overzicht: oktober 2004 | volgende Linksom


This document was created by Huib Zegers ©2004