Inhoud

Achter het nieuws
De actuele weblog van De SiteWijzer met links naar de achtergronden van het nieuws

Linksom
De actuele linkrubriek van De SiteWijzer met links naar mooie, lelijke, ontroerende, ergernis wekkende in ieder geval altijd opmerkelijke websites.

Linkarchief
Het linkpakhuis van De Sitewijzer, waarin duizenden geannoteerde links die sinds 1997 in Linksom zijn gepubliceerd, zijn opgeslagen.

Dossiers
Gebundelde links bij belangrijke gebeurtenissen of grote evenementen

Colofon
Hier vind je alle info over de makers van De Sitewijzer, hoe je met hen in contact kunt komen en meer van dit soort nuttige zaken.

Disclaimer
Een aantal juridische zaken wordt hier uit de doeken gedaan.

Home
Klik op de titel en zo kom je weer helemaal aan het begin uit.

Bookmark Linksom

Historische tram moet terug in vernieuwde winkelstraat

En verder: de Tokkies gaan door waar de Flodders ophielden en een ingedutte site voor brugpiepers

Geplaatst op vrijdag 5 november 2004 | door: Huib Zegers

Historische tram als toekomstideaal
Nu de tram-bestuurderen van Den Haag eindelijk zijn ontwaakt uit hun tunnelnachtmerrie kunnen ze wellicht eens wat tijd vrij maken voor de nostalgische droom die journalist en webontwerper Eduard Bekker al een aantal jaren koestert: de historische trams van lijn 2 en 5 terug in de flink opgekalefaterde Weimarstraat. Volgens de dagdromer hoeven in dit geval dromen helemaal geen bedrog te zijn want gelijksoortige nostalgische railprojecten zijn al met succes uitgevoerd in Istanbul en het Spaanse La Coruña.
=> www.weimarstraat.nl/tram/index.htm

Uren, dagen, maanden, jaren
De aanleiding was zeer wrang. We zochten een website waarop we de bewering van de Telegraaf dat Theo van Gogh precies 911 dagen na Pim Fortuyn was vermoord konden staven. En we vonden 'm in de vorm van dateandtime.com. Op deze site vind je op vrijwel alle vragen rond data en tijd een Engelstalig antwoord.
=> www.dateandtime.com

Wintertijd
Nog meer tijd. Wintertijd om precies te zijn. Kennisnet maakte daarover een special: "'De tijd' is door de geschiedenis heen niet altijd hetzelfde gebleven. In 1977 is in Nederland de zomertijd ingesteld. Daardoor is de 'gewone' tijd wintertijd geworden. Bij de zomertijd gaat de klok een uur vooruit, bij de wintertijd gaat hij een uur terug. In 1996 is vastgesteld dat de zomertijd begint op de laatste zondag van maart en de wintertijd ingaat op de laatste zondag van oktober. Maar niet alleen de tijd past zich aan. De dieren in de natuur gaan in winterslaap, en ook mensen voelen dat hun biologische klok in de winter anders gaat tikken." Hoogste tijd om zelf eens te gaan kijken op die site.
=> www.kennisnet.nl/special/wintertijd

Tokkies
De Tokkies is de naam waaronder de Amsterdamse familie Ruijmgaart-Tokkie vanaf 2003 landelijk bekend werd. De bijnaam is een toespeling op reality-soaps als The Osbournes en De Bauers. Deze real-Flodders hebben een echte fanclub.
=> www.tokkies.nl

Voor Cyber Kids: Brugpiepers
Hé Brugpiepers, het lijkt erop dat Brugklas Online een beetje een ingeslapen zooitje is geworden. Ga ze 's gauw wakker schudden. zou ik zo zeggen!
=> www.brugklasonline.host.sk

Tenslotte: vijf jaar geleden in Linksom:
=> Gesponsorde Goedheiligman verloot 150 Furby's

!! - Kun je een bepaalde link niet meer terugvinden? Klik dan hier voor meer info.


vorige Linksom | Overzicht: november 2004 | volgende Linksom


This document was created by Huib Zegers ©2004