Inhoud

Achter het nieuws
De actuele weblog van De SiteWijzer met links naar de achtergronden van het nieuws

Linksom
De actuele linkrubriek van De SiteWijzer met links naar mooie, lelijke, ontroerende, ergernis wekkende in ieder geval altijd opmerkelijke websites.

Linkarchief
Het linkpakhuis van De Sitewijzer, waarin duizenden geannoteerde links die sinds 1997 in Linksom zijn gepubliceerd, zijn opgeslagen.

Dossiers
Gebundelde links bij belangrijke gebeurtenissen of grote evenementen

Colofon
Hier vind je alle info over de makers van De Sitewijzer, hoe je met hen in contact kunt komen en meer van dit soort nuttige zaken.

Disclaimer
Een aantal juridische zaken wordt hier uit de doeken gedaan.

Home
Klik op de titel en zo kom je weer helemaal aan het begin uit.

Bookmark Linksom

Effe bellen met Bello

En verder: een pc op afstand besturen en de eerste echte journalist was een Belgische madam

Geplaatst op woensdag 17 november 2004 | door: Huib Zegers

Hondse telefoon
Sinds de mobiele telefoon gemeengoed is geworden is het gekakel in trein, tram, bus, bioscoop, schouwburg en andere openbare plaatsen niet van de lucht. En nu komt daar binnenkort hondengeblaf bij. Via de PetsCell, een speciale mobiele telefoon voor je trouwe viervoeter, kun je voortaan draadloos communiceren met het brave beestje. Het bespaart je bovendien een boel tijd, want nu kan ie zelf een afspraak met de dierenpsycholoog maken.
=> www.petsmobility.com

PC op afstand besturen (1)
Via een VNC-programma kun je een PC op afstand besturen. Da's handig als je bijvoorbeeld nieuwe software op het machientje van je schoonmoeder in verweggistan wilt installeren of vanuit huis rechtstreeks iets op je kantoorcomputer wilt invoeren. Eén van de beste programma's op dit gebied is het gratis verkrijgbare RealVNC.
=> www.realvnc.com

PC op afstand besturen (2)
En als je dan RealVNC hebt geïnstallerd wil je er natuurlijk graag mee aan de slag. Op How to use RealVNC vind je een hele handige, zeer beknopte, Nederlandstalige handlaeiding.
=> www.niele.nl/tutorials/vnc/

FemiStyle
De eerste journalist was een vrouw. En wel ene Lijnke van Remunde, de weduwe van de Antwerpse drukker Christoffels. Lijnke publiceerde al "Tijdingen" in het jaar 1542. Daarom moet de "weuw uit de Beerkensgang t'Hantwerpen" in de bloemetjes worden gezet. Dat vindt althans de redactie van de Belgische site FemiStyle die als ondertitel 'Vrouwen in de kijker' heeft.
=> www.femistyle.be/nl/portretten/lijnke_van_remunde.shtml

Voor Cyber Kids: Het echte Sintverhaal
Zoals jullie natuurlijk weten, is Sinterklaas weer in het land om alle kinderen blij te maken. Maar waar komt het Sinterklaasfeest eigenlijk vandaan? Saskia Reints weet er zoveel vanaf dat ze er een spreekbeurt over heeft gehouden.
=> henk-reints.nl/saskia/sint/

Tenslotte: vijf jaar geleden in Linksom:
=> De skischansspringers van het 'platteland'

!! - Kun je een bepaalde link niet meer terugvinden? Klik dan hier voor meer info.


vorige Linksom | Overzicht: november 2004 | volgende Linksom


This document was created by Huib Zegers ©2004