Inhoud

Achter het nieuws
De actuele weblog van De SiteWijzer met links naar de achtergronden van het nieuws

Linksom
De actuele linkrubriek van De SiteWijzer met links naar mooie, lelijke, ontroerende, ergernis wekkende in ieder geval altijd opmerkelijke websites.

Linkarchief
Het linkpakhuis van De Sitewijzer, waarin duizenden geannoteerde links die sinds 1997 in Linksom zijn gepubliceerd, zijn opgeslagen.

Dossiers
Gebundelde links bij belangrijke gebeurtenissen of grote evenementen

Colofon
Hier vind je alle info over de makers van De Sitewijzer, hoe je met hen in contact kunt komen en meer van dit soort nuttige zaken.

Disclaimer
Een aantal juridische zaken wordt hier uit de doeken gedaan.

Home
Klik op de titel en zo kom je weer helemaal aan het begin uit.

Bookmark Linksom

Lesbische scharrelkippen in een design kippenhok

En verder: Wikipedia bereikt nieuwe mijlpaal en de Rijmpiet staat Sinterklaasvierders met dichthulp terzijde

Geplaatst op maandag 22 november 2004 | door: Huib Zegers

Designer kippenhok
Nieuwe trend: lesbische scharrelkippen leggen zachtjes tokkend hun eitjes in de Eglu, een design kippenhok waarmee Britse eco-yuppen hun buren in de villawijk de ogen uit willen steken.
=> www.omlet.co.uk

Encyclopedisch record
De gratis online encyclopedie Wikipedia heeft weer een mijlpaal bereikt. Inmiddels zijn er op de Engelstalige gedeelte van deze prachtvolle site ruim 400.000 artikelen geplaatst. De Nederlandstalige Wikipedia telde vanavond om 21:35 uur 41.383 artikelen. Bijzonder aan deze gratis online encyclopedie is dat iedereen kan meewerken aan dit naslagwerk.
=> nl.wikipedia.org/wiki/Hoofdpagina

Degelijke info
Het eerbiedwaardige weekblad Elsevier heeft een keurige website. Abonnees kunnen overal bij, maar ook vreemdelingen die verdwaald zijn kunnen aardige dingen te weten komen op deze tamelijk conservatief ogende site. Bijvoorbeeld dat plezierig wonen zich vooral afspeelt in nogal saaie gemeentes. Tamelijk levendig is de rubriek Leven & Dood. Enfin, het periodiek dat nogal wat doctorandussen in zijn redactionale team stopt doet genoeg zijn best om een bookmarkje te verdienen.
=> www.elsevier.nl

Zontoer
Je kent ze wel, die vakanties die worden aangeduid met zontours of iets dergelijks. Maar een echte zontoer kun je nu maken op het wereldwijde web en ie duurt maar twintig minuten. De site werd gemaakt door Michiel Berger, een student astronomie aan het Astronomisch instituut van de universiteit van Amsterdam.
=> www.astro.uva.nl/demo/od95

Voor Cyber Kids: Rijmpiet
De Rijmpiet staat voor iedere.....eh, voor Sinterklaas klaar om met het maken van leuke Sinterklaasgedichtjes te helpen.
=> www.xs4all.nl/~palkat/rijmpiet/index.html

Tenslotte: vijf jaar geleden in Linksom:
=> Hoor wie klopt daar aan het Big Brother-huis?

!! - Kun je een bepaalde link niet meer terugvinden? Klik dan hier voor meer info.


vorige Linksom | Overzicht: november 2004 | volgende Linksom


This document was created by Huib Zegers ©2004