Inhoud

Achter het nieuws
De actuele weblog van De SiteWijzer met links naar de achtergronden van het nieuws

Linksom
De actuele linkrubriek van De SiteWijzer met links naar mooie, lelijke, ontroerende, ergernis wekkende in ieder geval altijd opmerkelijke websites.

Linkarchief
Het linkpakhuis van De Sitewijzer, waarin duizenden geannoteerde links die sinds 1997 in Linksom zijn gepubliceerd, zijn opgeslagen.

Dossiers
Gebundelde links bij belangrijke gebeurtenissen of grote evenementen

Colofon
Hier vind je alle info over de makers van De Sitewijzer, hoe je met hen in contact kunt komen en meer van dit soort nuttige zaken.

Disclaimer
Een aantal juridische zaken wordt hier uit de doeken gedaan.

Home
Klik op de titel en zo kom je weer helemaal aan het begin uit.

Bookmark Linksom

De laatste film van Theo van Gogh online te bekijken

En verder: het is weer tijd voor de Grote Griepmeting en een weblog met rijmhulp voor hulpsinterklazen

Geplaatst op woensdag 24 november 2004 | door: Huib Zegers

0605, de film
Theo van Gogh; na zijn verscheiden groter dan tijdens zijn leven. Voor het eerst kunnen nu beelden van 06-05 de laatste film van Theo van Gogh worden bekeken. Via een speciale pagina op Tiscali.nl kun je de primeur online zien. Van 12 t/m 14 december kan de film vanaf die pagina worden gedownload, waarna de film in de periode van 15 t/m 18 december via de pc bekeken kan worden. Het is wat ingewikkeld, maar vooruit. Overigens kun je op onderstaande link ook nog allerhande achtergrondinformatie over deze film vinden.
=> www.0605defilm.nl

Grote Griepmeting
Het is weer zover: evenals vorig jaar wil een groot aantal instituten de verspreiding van het griepvirus in kaart brengen. Daarom kan iedereen online deelnemen aan de Grote Griepmeting.
=> www.degrotegriepmeting.nl

Rijmen weblog
Het kon natuurlijk niet uitblijven, de aloude Sint maakt tegenwoordig ook gebruik van de voordelen die het wereldwijde web hem biedt. Wat te denken van een heus Rijmen weblog, waarop Sint en Piet raad kunnen vragen over het opzetten van een aardig rijmpje. Ook is er een forum voor hulpsinterklazen, als je begrijpt wat ik bedoel.
=> rijmen.web-log.nl

Moninckx Atlas
Jan en Maria Moninckx waren de makers van verreweg de meeste originele afbeeldingen van planten in een meerdelige atlas, die uiteindelijk naar hen genoemd is: de Moninckx Atlas. In opdracht van de commissarissen van de Amsterdamse Hortus Medicus schilderden zij samen met enkele andere kunstenaars tussen 1686 en 1709 op grote bladen perkament in totaal 457 planten die zich in deze tuin bevonden. Daaronder bevinden zich vele planten die door VOC-schepen naar Amsterdam gebracht waren. AEen groot deel van dit schitterende werk is nu online te bewonderen.
=> dpc2.uba.uva.nl/collectiebotanie

Voor Cyber Kids: Supergrote prijzen
"Sinterklaas heeft zijn Grote Boek weer helemaal op orde en is op weg naar jouw huis om je cadeauwensen te vervullen. De spanning stijgt, wat heeft hij over mij in het Grote Boek staan? Zou ik wel iets krijgen of krijg ik straf en moet ik naar Spanje?", zo begint Sinterklaas 2004 op Zonnet, waar je naast de gebruikelijke Sinterklaasdingen ook supergrote prijspakketten kunt winnen.
=> special.zonnet.nl/sinterklaas

Tenslotte: vijf jaar geleden in Linksom:
=> Kunst om de hoek in Houten

!! - Kun je een bepaalde link niet meer terugvinden? Klik dan hier voor meer info.


vorige Linksom | Overzicht: november 2004 | volgende Linksom


This document was created by Huib Zegers ©2004