Inhoud

Achter het nieuws
De actuele weblog van De SiteWijzer met links naar de achtergronden van het nieuws

Linksom
De actuele linkrubriek van De SiteWijzer met links naar mooie, lelijke, ontroerende, ergernis wekkende in ieder geval altijd opmerkelijke websites.

Linkarchief
Het linkpakhuis van De Sitewijzer, waarin duizenden geannoteerde links die sinds 1997 in Linksom zijn gepubliceerd, zijn opgeslagen.

Dossiers
Gebundelde links bij belangrijke gebeurtenissen of grote evenementen

Colofon
Hier vind je alle info over de makers van De Sitewijzer, hoe je met hen in contact kunt komen en meer van dit soort nuttige zaken.

Disclaimer
Een aantal juridische zaken wordt hier uit de doeken gedaan.

Home
Klik op de titel en zo kom je weer helemaal aan het begin uit.

Bookmark Linksom

Een half uurtje quality time voor de kleinkids

En verder: een eigen webstek voor chaufferende dames en 120 uur achter elkaar uit de bijbel voorlezen

Geplaatst op maandag 20 september 2004 | door: Huib Zegers

Oma's online
Nog niet zo lang geleden waren oma's gezellige grijze dames die met een kopje thee en een Mariakaakje op je zaten te wachten. Wie echter anno tweeduizendnu koers zet naar de webstek Voor Oma ziet met eigen ogen dat de hedendaagse oma een actieve dame is die eigenlijk de Viva nog niet is ontgroeid en die tussen het wintersporten, het bezoek aan de schoonheidssalon en het verplichte rondje golf door wellicht nog een half uurtje quality time voor de 'kleinkids' heeft..
=> www.vooroma.nl

Sturende vrouwen
In de tijd dat oma's gewoon oma's waren werd algemeen aangenomen dat vrouwen niet konden rijden. "Vrouw achter 't stuur, bloed aan de muur", was een vrolijke doch zeer seksistische kreet uit het begin van de jaren zestig. Tegenwoordig denken we daar heel anders over en is er zelfs een website speciaal voor de dames achter het stuur. "Automobiliste is een plek waar vrouwen over auto's kunnen lezen en praten. Geen technische abacadabra, maar duidelijke uitleg. Een plek waar geen enkele vraag stom gevonden wordt." Mooi toch, dames.
=> www.automobiliste.nl

Bijbelvoorleesmarathon
De vijfhonderd bekende en onbekende Nederlanders die nodig zijn om de Nieuwe Bijbelvertaling (NBV) in haar geheel voor te lezen, schijnen zich al bijna allemaal te hebben aangemeld. Vanaf 27 oktober, de verschijningsdatum van de NBV, nemen ze ieder ongeveer een kwartier voor hun rekening. De marathon in boekhandel Donner in Rotterdam duurt vijf keer vierentwintig uur en gaat dag en nacht door. "Het resultaat van dit alles verschijnt op de website www.voorleesbijbel.nl. Daar kan straks de integrale Nieuwe Bijbelvertaling worden teruggevonden, en kan men een selectie laten voorlezen", zo beloven de initiatiefnemers.
=> www.voorleesbijbel.nl

Geanimeerde Aardman
De animaties van Aardman zijn wereldberoemd. Kijk maar eens naar Chicken Run, Rex the Runt, Wallace & Gromit, alles in aardige online filmpjes verpakt.
=> www.aardman.com

Voor Cyber Kids: Werkstukken
De Digitale Werkstukken Kast is een online kast voor mooie werkstukken over interessante onderwerpen. Als jij thuis of op de basisschool een bijzonder werkstuk hebt gemaakt over een boeiend onderwerp dan past het in de Kast. Heb jij iets voor de Kast? Laat het de makers weten. Wil je werkstukken lezen en bekijken? Ga je gang!
=> www.dwk.nl

Tenslotte: een jaar en een dag geleden in Linksom:
=> Arabisch Schiereiland ligt onder christelijk gebedsvuur

!! - Kun je een bepaalde link niet meer terugvinden? Klik dan hier voor meer info.

vorige Linksom | Overzicht: september 2004 | volgende Linksom


This document was created by Huib Zegers ©2001-2004