Inhoud

Achter het nieuws
De actuele weblog van De SiteWijzer met links naar de achtergronden van het nieuws

Linksom
De actuele linkrubriek van De SiteWijzer met links naar mooie, lelijke, ontroerende, ergernis wekkende in ieder geval altijd opmerkelijke websites.

Linkarchief
Het linkpakhuis van De Sitewijzer, waarin duizenden geannoteerde links die sinds 1997 in Linksom zijn gepubliceerd, zijn opgeslagen.

Dossiers
Gebundelde links bij belangrijke gebeurtenissen of grote evenementen

Colofon
Hier vind je alle info over de makers van De Sitewijzer, hoe je met hen in contact kunt komen en meer van dit soort nuttige zaken.

Disclaimer
Een aantal juridische zaken wordt hier uit de doeken gedaan.

Home
Klik op de titel en zo kom je weer helemaal aan het begin uit.

Bookmark Linksom

Het laatste nieuws met een alledaagse naam

En verder: wie wint de slag om het Witte Huis en wie wint de sterrenslag van de SF-series?

Geplaatst op woensdag 22 september 2004 | door: Huib Zegers

Laatste nieuws
Vandaag geen post-Prinsjesdaglinks in Linksom. Hoewel, het is toch wel opvallend dat na een korte ziekenhuisopname van roerganger Balkenende opeens de bezuinigingen in de gezondheidszorg zijn geschrapt. En de chauffeur van zijn Belgische collega Verhofstad was daarover zo enthousiast dat ie met auto, premier en al een salto maakte. Gelukkig voor de geschrokken Guy bleek het geen salto mortale te zijn. Enfin, al dit soort opmerkelijke nieuwszaken komen tot je op het wereldwijde web via zogeheten 'news feeds, in xml of rss. Nummertje zoveel heet laatstenieuws.net. Mmm. In ieder geval hebben ze de originaliteitsprijs niet in de wacht gesleept.
=> www.laatstenieuws.net

Cultureel gebouw
Wat Hilversum voor de Nederlandse omroepconsument, is schijnt het Flageygebouw voor zijn Vlaamse collega te zijn. Vanuit dit befaamde gebouw werden in de beginjaren van de Vlaamse radio- en tv-geschiedenis de meeste uitzendingen verzorgd. Na een aantal jaren raakte het Flageygebouw een beetje in de vergeethoek. Desondanks is Flagey uniek: niet alleen door de opvallende architectuur, maar vooral door de akoestiek. Veel Vlamingen zijn dan ook zeer verheugd over het feit dat het gebouw zijn functie als cultuurtempel weer terug heeft gekregen. Er worden nu concerten, filmvoorstellingen en andere culturele happenings georganiseerd. Op de fraaie webstek vind je in drie talen daarvan het programma.
=> www.flagey.be

Kerry of Bush
Kerry of Bush? Wie zal het worden? De Nederlandse omroepen houden middels een gezamenlijke nieuwssite de vinger aan de pol(l)s.
=> www.amerikakiest.nl

Sterrenslag
Er zijn twee uiterst populaire SF-series: Star Wars en Star Trek. Aan deze fenomenen is al een zee aan webruimte gespendeerd. Dus kan Stardestroyer.net er nog wel bij. Op deze site worden de puur 'wetenschappelijke' kracht van wapens, ruimteschepen en wat dies meer zij vergeleken om te zien wie de bovenhand zou krijgen bij een confrontatie. Volgens de site zou The Empire het ruimschoots winnen van de Federatie.
=> www.stardestroyer.net/Empire/Essays/FiveMinutes.html

Voor Cyber Kids: Jeugdboeken
Als je de Jeugboeken top 10 bekijkt kun je niet anders dan tot de comclusie komen dat de degelijke 'gouwe ouwen' en iets modernere bestsellers al maanden lang de lijst domineren.
=> www.boekentoptien.nl/jeugd/

Tenslotte: een jaar geleden in Linksom:
=> Plan je route inclusief een file-prognose

!! - Kun je een bepaalde link niet meer terugvinden? Klik dan hier voor meer info.

vorige Linksom | Overzicht: september 2004 | volgende Linksom


This document was created by Huib Zegers ©2001-2004