Inhoud

Achter het nieuws
De actuele weblog van De SiteWijzer met links naar de achtergronden van het nieuws

Linksom
De actuele linkrubriek van De SiteWijzer met links naar mooie, lelijke, ontroerende, ergernis wekkende in ieder geval altijd opmerkelijke websites.

Linkarchief
Het linkpakhuis van De Sitewijzer, waarin duizenden geannoteerde links die sinds 1997 in Linksom zijn gepubliceerd, zijn opgeslagen.

Dossiers
Gebundelde links bij belangrijke gebeurtenissen of grote evenementen

Colofon
Hier vind je alle info over de makers van De Sitewijzer, hoe je met hen in contact kunt komen en meer van dit soort nuttige zaken.

Disclaimer
Een aantal juridische zaken wordt hier uit de doeken gedaan.

Home
Klik op de titel en zo kom je weer helemaal aan het begin uit.

Bookmark Linksom

Vijf eeuwen brommen in Friesland

En verder: veilig computeren en de uitvaart van André Hazes

Geplaatst op vrijdag 24 september 2004 | door: Huib Zegers

Friese strafgevangenis
In Amerika, het land van de onbegrensde mogelijkheden, kun je tot enige eeuwen gevangenisstraf worden veroordeeld. In ons eigen nuchtere Friesland had je zo'n straf ook echt uit kunnen zitten. Strafinrichting De Blokhuispoort bestaat al vijf eeuwen en een idem dito aantal jaren. Op een interessante website wordt de geschiedenis van dit gebouw in Ljouwert uit de doeken gedaan. Er is zelfs een speciaal hoofdstuk aan ontsnappingen gewijd.
=> www.blokhuispoort.nl

De scores van ziekenhuizen
Voordat je een hartaanval of acute blindedarmontsteking krijgt wil je natuurlijk wel even weten wat de kwaliteitscijfers van het ziekenhuis bij jou in de buurt zijn. Die kun je tegenwoordig online bekijken op de site van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen.
=> www.nvz-ziekenhuizen.nl

Veilig computeren
De website ComputerVeilig wil je helpen je PC vrij te houden van hackers, spam, spyware en virussen. Op deze website kun je allerlei informatie vinden waarmee je 'zelf (pro of re)actief bedreigingen via het internet kunt herkennen, voorkomen en bestrijden'. Da's mooi. Toch?
=> www.computerveilig.nl

Afscheid van André Hazes
"André komt nog één keer naar de Amsterdam ArenA. Op maandagavond 27 september krijgen alle fans daar de mogelijkheid om persoonlijk afscheid van Dré te nemen. Het programma is als volgt: 18.00 uur Deuren open; 19.30 uur Aanvang ceremonie; 21.30 uur Einde ceremonie. Een aantal artiesten, waaronder Bløf, René Froger, Guus Meeuwis en Xander de Buisonjé, brengt tijdens de ceremonie een muzikaal eerbetoon aan André. De toegang is gratis, u hoeft geen toegangsbewijs te kopen." Zo staat het vermeld op de André Hazes Website. Je kunt daar ook het condoleanceregister tekenen.
=> www.andrehazes.nl

Voor Cyber Kids: Sponge Bob pesten
Kijk gauw even of je Sponge Bob te pakken kunt nemen!
=> weaselcircus.com/games/detailed/289.shtml#

Tenslotte: een jaar geleden in Linksom:
=> Ongehoord goede relaties voor doven

!! - Kun je een bepaalde link niet meer terugvinden? Klik dan hier voor meer info.

vorige Linksom | Overzicht: september 2004 | volgende Linksom


This document was created by Huib Zegers ©2001-2004